2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonElnémulhat félszáz rádió

Elnémulhat félszáz rádió


régi rádióElhallgatott a Magyar Katolikus Rádió, frekvencia nélkül maradhat a Klubrádió, és anyagi problémákkal küzd mintegy bő félszáz, helyi, körzeti adó - írja a Népszabadság.


Lejárt frekvenciaengedélyek és tartozásuk miatt több mint ötven rádióadó sorsa vált bizonytalanná - írja a Népszabadság.


A lap emlékeztet, hogy a hétvégén elhallgatott a Magyar Katolikus Rádió (MKR), középhullámú frekvenciájára vonatkozó szerződés ugyanis január 15-én éjfélkor lejárt. A hosszabbításra lett volna ugyan lehetőségük, de azt a rádiót fenntartó Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a műsorsugárzás rendkívül magas díja miatt nem tudta vállalni. Ha újra meghirdetik a Budapest 92,9 MHz-es frekvenciát, az MKR újra pályázni fog. Ez az a frekvencia, amit a Klubrádió közvetlenül a parlamenti választások előtt nyert el, majd utóbb az új médiahatóság eredménytelennek nyilvánította a pályázatot. A lap szerint az új 92,9-es pályázat kiírása további, legalább féléves csúszást jelent, s így a Klubrádió is frekvencia nélkül maradhat, a budapesti 95,3 MHz-es frekvenciára ugyanis februárban lejár a jogosultsága.


A RiseFM például már január 6-án elbúcsúzott hallgatóitól a budapesti 88,1 MHz-es frekvencián, ők részben szintén anyagi okokból kényszerültek leállásra.


A Roxy Rádió és a Sztár FM jövője sem tűnik sokkal rózsásabbnak.


A radiosite.hu értesülése szerint hasonló sorsra juthat a miskolci Rádió Eper és a pécsi Mediterrán Rádió is.


Forrás: Népszabadság/HÍR PORT24

2011-01-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite