2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonElőbb csak kisebb záporok várhatók, pénteken viszont több esőre kell számítani

Előbb csak kisebb záporok várhatók, pénteken viszont több esőre kell számítani


A következő napokban kisebb záporok lehetnek, viharos szél, komolyabb jégeső, hevesebb zivatarok nem várhatók. Pénteken azonban több esőre van kilátás - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hétfőn az MTI-nek.

felhő

A meteorológus elmondta: hétfőn országszerte csak mérsékelt záporok, illetve zivatarok fordultak elő. A szél erőssége napközben néhány helyen meghaladta az óránkénti 60 kilométeres erősséget, csak egy helyen mértek óránkénti 70 kilométeres erősséget. Helyenként borsószem nagyságú jég is hullott, több helyen villámlott, dörgött az ég, de heves zivatar sehol sem alakult ki, így riasztást sehol sem kellett kiadni. Kedden is országszerte mérésékelt zivatarok várhatók, esetleg a délnyugati területeken fordulhatnak elő heves kísérőjelenségek, így ezeken a területeken elképzelhető, hogy kiadja majd a citromsárga, vagyis elsőfokú riasztást a meteorológiai szolgálat.

Szerdától a hőmérséklet 1-2 fokot emelkedik, péntekig 20-26 Celsius-fok várható, de továbbra is esős időre van kilátás.

Pénteken hullámzó frontrendszer éri el térségünket, ennek következtében hűvösebb időre és több helyen jelentős mennyiségű csapadékra kell számítani.

A napos területeken lehet 20 foknál melegebb, de a csapadékos területeken a maximumhőmérséklet 15 fok körül alakul.

A jelenlegi előrejelzések szerint a vasárnap, illetve a jövő hétfő hozhat újabb felmelegedést, akkor ismét 25 fokig emelkedhet a hőmérséklet - mondta a meteorológus.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite