2019. augusztus 18., - Ilona
Keresés a tartalomban
ItthonÉlőlánccal vették körbe a Parlamentet a Demokratikus Koalíció szimpatizánsai

Élőlánccal vették körbe a Parlamentet a Demokratikus Koalíció szimpatizánsai


Élőlánccal vették körbe hétfő kora este a Demokratikus Koalíció (DK) szimpatizánsai a Parlamentet, így tiltakozva a választási eljárásról szóló törvényjavaslat ellen.

dkelolanc


Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke újságíróknak a Parlament előtt azt mondta: ha a mostani formájában elfogadják a választási eljárásról szóló törvényjavaslatot, akkor Jose Manuel Barrosóhoz, az Európai Bizottság elnökéhez fordulnak, hogy állapítsák meg az európai jogok sérelmét. Közölte azt is, hogy a 2014-es választásokra minden olyan szakembert meghívnak, akinek feladata a választások tisztasága feletti őrködés.


A volt miniszterelnök azt mondta, a választásokról, azok szabályairól minden nemzetnek joga van dönteni, de olyan szabályokat nem hozhat, amelyek sértik az európai egyetemes alapelveket. Viszont, ha minden így marad, akkor 2014-ben szerinte nem lesznek "szabad és tisztességes" választások. Hangsúlyozta, hogy nem lehet az emberek legalapvetőbb szabadságjogának egyikét, a választást elvenni tőlük, ezért a megmozdulással üzenni akarnak a világnak és a magyaroknak is: ami az országban történik az az "ország nagy disznósága, a kormány szégyene".


A megmozduláson részt vett több független, a DK-hoz tartozó országgyűlési képviselő is. Többen transzparenseket tartottak, amelyeken az volt olvasható: "Regisztráció: lábbal tiport Magyarország", "Kubatov-listás szavazás", "Szabad választást! Demokráciát!". A résztvevők egymás mellett állva körbeérték a Parlamentet. A kormánypártok választási eljárási törvényjavaslatáról az előzetes napirenddel ellentétben nem most hétfőn döntenek, mert ahhoz a házszabályban előírt határidőig nem készítették el a szavazáshoz szükséges egységes javaslatot.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24
MTI Fotó: Beliczay László

 

2012-11-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite