2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonElőzetesbe került a milliárdos sikkasztással gyanúsított ügyvéd

Előzetesbe került a milliárdos sikkasztással gyanúsított ügyvéd

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság a több mint 1,3 milliárd forintos sikkasztással és csalással, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel gyanúsított ügyvédet pénteken.

ugyvedletart

Hajdu István, a bíróság elnöke az MTI-nek elmondta: a bíróság jogosulatlan pénzügyi tevékenység megalapozott gyanúja miatt egy hónapra rendelte el a férfi előzetes letartóztatását.

Az indoklás szerint az ügyvéddel szemben az ellene folyó büntetőeljárás során újabb eljárás indult szabadságvesztéssel fenyegetett szándékos bűncselekmény elkövetése miatt, és esetében fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A PécsMa internetes hírportál csütörtökön arról számolt be, hogy E. Leventét a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szerdán egy pécsi vendéglátóhelyen pénz átvételekor kommandós akcióban fogta el, majd őrizetbe is vette.

Az MTI bűnügyi forrásból úgy értesült, hogy az ügyvéd 20 millió forintot vett át egy magánszemélytől azzal az ígérettel, hogy havi három-négy százalékos kamattal fizeti vissza.

A 44 éves férfi korábban 1 milliárd 347 millió forinttal nem tudott elszámolni. Egyfajta pilótajátékot folytatott. A pénzt mintegy száz sértettől, részben ügyvédi letétként, befektetésekre, másrészt azzal a feltétellel kapta, hogy kamatostul fizeti vissza. Egy ideig törlesztett, később azonban ezt megtagadta.

A PécsMa úgy tudja, hogy a férfi a Pécs melletti kisváros, Kozármisleny önkormányzatának is tartozik 100 millió forinttal.
Az ügyvéd tavaly decemberben önmaga ellen tett feljelentést, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság pedig gyanúsítottként hallgatta ki különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás és csalás miatt. A férfi a mostani őrizetbe vételéig szabadlábon volt.

Ha bűnössége bebizonyosodik, a sikkasztásért és csalásért halmazati büntetésként 5-15 év közötti, jogosulatlan pénzügyi tevékenységért 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

Fotó : MTI

 

2011-11-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite