2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonElőzetesben a felsőmocsoládi kisfiú feltételezett gyilkosai

Előzetesben a felsőmocsoládi kisfiú feltételezett gyilkosai


A Kaposvári Törvényszék vasárnap elrendelte a 11 éves felsőmocsoládi kisfiú megölésével gyanúsított P. Erika, B. József és K. József előzetes letartóztatását - közölte Pálné Gergely Mónika, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

elozetes

Rendőrök vezetik át 2012. november 4-én a kaposvári börtönbe a megyei bíróság épületéből az egyik gyanúsítottat, miután a Kaposvári Törvényszék elrendelte a 11 éves felsőmocsoládi kisfiú megölésével gyanúsított P. Erika, B. József és K. József előzetes letartóztatását. MTI Fotó: Varga György


A hétfőn Kaposváron eltűnt Szita Bence holttestét szombaton reggel találta meg a rendőrség a Kaposvári Egyetem mögött lévő erdős területen. Piros Attila dandártábornok, Somogy megyei rendőr-főkapitány a szombat délután tartott sajtótájékoztatón elmondta: a fiú előre kitervelt, brutális gyilkosság áldozata lett.


A rendőrség a gyermek eltűnését bejelentő 47 éves nőt - a fiú nevelőapjának élettársát -, egy 57 éves és egy 41 éves hajléktalant gyanúsít a bűncselekmény elkövetésével. A három gyanúsítottat 14. életévét be nem töltött személy ellen előre megfontolt szándékkal, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanújával helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság.


A főkapitány szombati beszámolója szerint a kisfiú hétfő éjjel már halott volt, amikor a gyermek nevelőapjának élettársa bejelentette az eltűnését, s ezzel egyidejűleg azt is, hogy miközben ő a gyermek után futott, a kocsiban hagyta a kulcsot, és az autót ellopták. A fiút több mint félszáz rendőr kereste, és önkéntesek is kutattak utána. A közzétett rendőrségi felhívás nyomán is nagyon sok bejelentést kaptak, ezeket mind ellenőrizték.


Az eltűnés bejelentője, a magát a gyermek nevelőanyjának mondó nő kihallgatása során ellentmondásokba keveredett, egyes állításainak valótlansága, vallomásának többszöri megváltoztatása gyanússág vált, és a rendőrség ettől kezdve - miként a főkapitány fogalmazott - a kriminalisztika teljes tárházát felvonultatta. Feltérképezték a nő kapcsolatrendszerét, és ekkor a rendőrség látókörébe került egy kaposvári hajléktalan férfi, akinél az "eltulajdonított" gépjárművet megtalálták, valamint a férfi szintén hajléktalan társa.


Azt, hogy a kisfiú bűncselekmény áldozata lett, a Kaposvárhoz közeli Sántos külterületén lévő erdőben talált nyomok erősítették meg. A rendőrök azért kutattak azon a területen, mert egy vadász látott arra egy autót, aminek felírta a rendszámát, és ez megegyezett az állítólag ellopott jármű rendszámával. A kisfiú mobiltelefonjának cellainformációja is támpontot adott.


Kiderült, hogy Szita Bencét hétfő este 20 és 22 óra között azon a helyszínen ölték meg. A holttestét először ott rejtették el, majd arra a helyszínre vitték, ahol szombat reggel a rendőrség megtalálta. Arról, hogy miként végeztek kisfiúval, a főkapitány kegyeleti okokra hivatkozva nem kívánt nyilatkozni. Annyit elmondott, hogy az elkövetés eszközeit - ásó, kés - a helyszínen megtalálták. A gyanúsítottak vallomást tettek, de mindegyik önmagát védve, mást vádolt a gyilkosság elkövetésével.


A rendőrfőkapitány úgy vélte: a két kaposvári hajléktalan felbujtásával és gyilkossággal gyanúsított kaposvári nő a gyilkosság okára olyan választ adott, ami azt erősítette meg, hogy indokolt az elmeorvosi szakértői vizsgálat elrendelése. Nem hivatalos sajtóértesülések szerint a fegyházbüntetésből október elején szabadult 57 éves B. Józsefet gyanúsítják a kisfiú megölésével, a sírt megásó - más bűncselekmény miatt büntetőeljárás hatálya alatt álló - 41 éves K. Józsefet pedig bűnsegédlettel. P. Erikát felbujtással gyanúsítják.


A Kapos.hu információja szerint a nő 200 ezer forintot ígért az elkövetőknek. A portálon vasárnap megjelent hír szerint a két férfi azt állítja, hogy a nő ölte meg a gyermeket, őket csak arra kérte, hogy a gyilkosság után tüntessék el, a nő azonban ezt tagadja.


A kisfiú holttestének megtalálásáról szóló hírek hallatán szombaton este több százan gyűltek össze és gyújtottak gyertyákat és mécseseket a kaposvári Tesco áruház mögötti játszótéren, ahonnan a bejelentés szerint a gyermek eltűnt. A helyi portálokon megjelent, folyamatosan frissülő hírekre nagyon sokan reagáltak. A Sonline.hu 100-nál is többen fejezték ki együttérzésüket, elítélően nyilatkoztak a gyilkosság gyanúsítottjairól, és sokan halálbüntetést követetek számukra.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24
Fotó: Varga György

 

2012-11-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite