2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonElőzetesből házi őrizetbe került Tasnádi Péter

Előzetesből házi őrizetbe került Tasnádi Péter

A Fővárosi Bíróság jogerős végzésében megszüntette Tasnádi Péter előzetes letartóztatását, és egyidejűleg elrendelte házi őrizetét. A vállalkozóval szemben súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt folyik eljárás; a kényszerintézkedést a bűnismétlés veszélye miatt rendelték el.

tasnadiegy

A Fővárosi Bíróság honlapján közöltek szerint a házi őrizet az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban egy hónapig tart.

Mint írták, a Budai Központi Kerületi Bíróság november végén hosszabbította meg a gyanúsított előzetes letartóztatását 2012. február 4-ig. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett. Azokat a Fővárosi Bíróság megalapozottnak találta, így az előzetes letartóztatás megszüntetéséről és a házi őrizet elrendeléséről döntött.

"A másodfokú bíróság álláspontja szerint a gyanúsított tekintetében a bűnismétlés veszélye fennáll, így a személyi szabadság korlátozása szükséges, azonban ez a házi őrizet formájában is elegendő, mivel az előzetes letartóztatással elérni kívánt célok ezzel az intézkedéssel is biztosíthatóak" - olvasható a bíróság közleményében.

Tasnádi Péter ellen több eljárás is folyik. A férfit a Nógrád Megyei Bíróságon júniusban kezdődött perben azzal vádolják, hogy egy ellene életveszélyt okozó testi sértés miatt folytatott büntetőügyben 2006-ban 3 millió forintot fizetett valótlan tartalmú elmeorvos-szakértői véleményért. Azt megelőzően, júniusban a vállalkozót hét év fegyházbüntetésre és 5,3 millió forintos vagyonelkobzásra ítélték nem jogerősen. Egyebek mellett emberölés előkészületében és felbujtóként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettében marasztalta el a bíróság az ellene és társai ellen indított büntetőperben.

 

Forrás : MTI / HÍR PORT 24

 

2011-12-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite