2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonElőzetes letartóztatásban a korrupcióval gyanúsított rendőri vezetők

Előzetes letartóztatásban a korrupcióval gyanúsított rendőri vezetők


Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság vasárnap azt a két vezető beosztású rendőrt és két civilt, akiket a hét második felében korrupció gyanújával vettek őrizetbe - közölte egyikük ügyvédje a vasárnapi bírósági eljárás után újságírókkal a tárgyalóterem előtt.

letartoztatas

Kalmár Tamás, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közrendvédelmi főosztályának vezetője

A hvg.hu korábbi közlése szerint Hopka Lajos, a Nemzeti Nyomozó Iroda speciális bűnszervezeti csoportok elleni osztályának vezetője és Kalmár Tamás, a Budapesti Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi főosztályának vezetője ellen indult eljárás. A civilek egyike az éjszakai élet ismert figurája, V. László - írta a Magyar Nemzet.

A gyanúsítottakkal szemben a Pesti Központi Kerületi Bíróság 30 napos időtartamra rendelte el a kényszerintézkedést szökés, elrejtőzés, a bizonyítási eljárás megnehezítése, a tanúk befolyásolásának veszélye miatt - mondta az MTI-nek V. László ügyvédje, Fodor János. A végzés nem jogerős, mert a bírósági döntés ellen az érintettek fellebbeztek.
A mintegy öt órán át tartott bírósági tárgyalás ideje alatt a fotósok, újságírók és operatőrök egy része a tárgyalóterem előtti

folyosón, illetve a Pesti Központi Kerületi Bíróság Markó utcai épülete előtt és környékén várakozott. Szintén az épület előtt álltak az őrizetben lévő rendőrök hozzátartozói, akik az újságírókra tettek megjegyzéseket a bűnügyről szóló tudósítások, beszámolók miatt.

A Központi Nyomozó Főügyészség még péntek reggel tájékoztatta az MTI-t arról, hogy őrizetbe vettek négy embert, köztük két vezető beosztású rendőrt korrupciós bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt. A közlemény szerint a főügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indított büntetőeljárást vezető beosztású rendőrök és civilek ellen. Fazekas Géza szóvivő azt írta: "a pillanatnyilag is széles körben folyó nyomozás érdekére tekintettel" ennél többet az ügyről egyelőre nem tud közölni.

ezo_banner

HIRDETÉS

A Népszabadság május 22-én számolt be arról, hogy minden idők egyik legnagyobb, a magyar rendőrségen elkövetett visszaélés-sorozatában nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség az ORFK feljelentése nyomán. A lap szerint a szövevényes gazdasági bűncselekmény-sorozatra a rendőrség hónapok óta folyó általános átvilágításának keretében derült fény.

A napilap információi szerint az üggyel szoros összefüggésben vonta vissza Pintér Sándor belügyminiszter május 8-án a III. kerületi kapitányság éléről a BRFK vezetőjének közbiztonsági helyettesévé kinevezett Markó Attila ezredes vezetői megbízását. Egyidejűleg Hatala József országos rendőrfőkapitány Jánosik Istvánt, a BRFK közlekedési főosztályvezetőjét állította fel.

Június 2-i hatállyal Hatala József országos rendőrfőkapitány a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének Török Zoltánt, a BRFK közrendvédelmi főosztálya vezetőjének Pallagi Imrét, a BRFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetőjévé pedig Kuczik János Zoltánt nevezte ki.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24
MTI Fotó: Lakatos Péter

 

 

2012-06-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite