2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonElőzetes letartóztatásba került a halálra éheztetett gyerek apja

Előzetes letartóztatásba került a halálra éheztetett gyerek apja


Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Székesfehérvári Járásbíróság a halálra éheztetett agárdi gyerek apját - közölte Kató Miklós, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője pénteken újságírókkal.

bortonegy


Meghallgatása után indítványozták a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsított apa előzetes letartóztatását, és ezt a járásbíróság indokoltnak találta a szökés és elrejtőzés veszélye miatt - ismertette Kató Miklós. Gieszné Boda Orsolya, a Székesfehérvári Törvényszék szóvivője az MTI megkeresésére hozzátette, hogy a bíró döntésében szerepet játszott az elkövetett cselekmény súlyossága is, mivel ennek a büntetése 10-20 évig, de akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet.
A döntés jogerős, mert senki nem fellebbezett.


Kató Miklós hangsúlyozta, hogy a gyermek szüleit gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség csütörtökön. A gyanú szerint a kisgyerek halálához krónikus alultápláltság vezetett. A halál oka a keringés összeomlása volt, amit a fehérjehiányos állapot és kiszáradás okozott. A főügyészségi szóvivő kiemelte: a nyomozás során a gyermek gondozásával, ellátásával kapcsolatban minden körülményt vizsgálnak, és további felelősséget is megállapíthatnak, ha a bizonyítékok ezt alátámasztják.


Molnár Marcell védőügyvéd megerősítette a 30 napos előzetes letartóztatás tényét. Azt mondta: komoly tragédia történt. Szerda este az M1 Híradója számolt be arról, hogy egy másfél éves gyerek meghalt Agárdon, mert hónapokon keresztül alig adtak neki enni és inni. A vasárnap kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét. Az első orvos szakértői vélemény szerint a másfél éves kisfiú krónikus alultápláltságban szenvedett, és gyakorlatilag éhen halt. Félévesen még hat kiló volt, halálakor már csak négy és fél.


A Híradó információi szerint a vállalkozóként dolgozó, jó körülmények között élő szülők orvost és védőnőt nem engedtek be a házba, a szociális ellátást visszautasították. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy a Fejér megyei tiszti főorvos szakfelügyeleti vizsgálatot indított a halálra éheztetett agárdi kisfiú ügyében. A megyei tiszti főorvos megvizsgálja, hogy a területi védőnő - mint alapellátást végző egészségügyi szolgáltató - a jogszabályban és szakmai szabályokban megfogalmazott kötelezettségeinek maradéktalanul eleget tett-e. Eredmény a jövő héten várható - tették hozzá.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-04-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite