2019. március 20., szerda - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonElőzetes letartóztatásban a felesége száját összevarró férfi

Előzetes letartóztatásban a felesége száját összevarró férfi


A bíróság kedden egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte azt a budapesti férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy brutálisan bántalmazta, és eközben összevarrta felesége száját.

birosagegy


A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a gyanúsított szombat délután XXII. kerületi lakásukban - ismeretlen okból - brutális módon bántalmazta 45 éves feleségét. A bántalmazás során a férfi az asszony száját összevarrta. A sértett a bűncselekmény következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.


A rendőrséget és a mentőket a férj értesítette. Bejelentésében elmondta, hogy a támadás idején nem tartózkodott a lakásban, őt korábban ismeretlen személyek elrabolták, majd amikor kiszabadult és hazaért, rátalált sérült feleségére. A férfi kihallgatásakor folyamatosan ellentmondásokba keveredett az általa korábban elmondottakkal, végül vallomást tett a nyomozóknak, akik a bejelentéstől számított öt órán belül közölték vele a gyanúsítás tényét.


A házkutatás során a rendőrök a bűncselekmény elkövetéséhez használt cérnát és tűket is megtalálták. A Fővárosi Törvényszék honlapján azt írta: a Budai Központi Kerületi Bíróság keddi végzésében elrendelte a gyanúsított férfi előzetes letartóztatását, melyben a BRFK Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya jár el emberölés bűntettének kísérlete miatt.


A bíróság a kényszerintézkedést a szökés, elrejtőzés veszélyével, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyével indokolta. Az előzetes letartóztatás az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb március 26.-ig tart. Mint írták: a bíróság a rendelkezésre álló adatok alapján megállapította, hogy a gyanúsított szabadon hagyása esetén a büntetőeljárás eredményes lefolytatását meghiúsítaná vagy veszélyeztetné, illetve az eljárási cselekményeken való jelenléte kizárólag az előzetes letartóztatás elrendelésével biztosítható.


A végzés nem jogerős - olvasható a törvényszéki közleményben.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-02-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite