2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeElőzetes letartóztatásban a salgótarjáni betörők

Előzetes letartóztatásban a salgótarjáni betörők


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói együttműködve fogták el azt az öt személyt, akik hét salgótarjáni ingatlan és két helyi italbolt betörésében is részt vettek.

betorok1


A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást Sz. Aladár 42 éves mátraverebélyi, H. Gábor 31 éves nagylóci, valamint H. Inez 30 éves, L. Anna 26 éves és Sz. Tímea 26 éves salgótarjáni lakosok ellen.


A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint Sz. Aladár, H. Gábor, H. Inez és L. Anna 2014. május 25-én 22 óra és 22 óra 30 perc közötti időben, Salgótarjánban az egyik presszó bejárati ajtaján lévő lakatot megpróbálták lefeszíteni, mivel azt nem sikerült eltávolítani, a helyszínről távoztak, onnan nem tulajdonítottak el semmit. A bejelentést követően a két férfit és a két nőt a rendőrök elfogták, a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították, ahol - őrizetbevételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki őket. A beszerzett adatok alapján Sz. Aladár és H. Gábor 2013 júniusában, és 2014 áprilisában és májusában, Salgótarjánban hét családi házba, valamint még egy helyi sörözőbe törtek be.

betorok2

A lakásokból nagyobb összegű készpénzt, arany ékszert, és egy helyi sörözőből szeszesitalt és készpénzt tulajdonítottak el. A bűncselekmények elkövetésekor három esetben H. Inez és L. Anna, míg két alkalommal Sz. Tímea is részt vett. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a gyanúsítottak szervezetten, bűnszövetségben és üzletszerűen követték el a bűncselekményeket. Az eltulajdonított ékszereket a gyanúsítottak az ország területén működő zálogházakban értékesítették, a készpénzt egymás között elosztották. A nyomozók lefoglalták a bűncselekmények elkövetéséhez használt eszközöket - feszítővas, kalapács, kesztyű, lámpa, gépkocsi -, továbbá az eltulajdonított ékszertartókat, az ékszerek zálogjegyeit és az eltulajdonított ékszerek egy részét.


A Salgótarjáni nyomozók előterjesztést tettek illetékes ügyészség felé - L. Anna gyanúsított kivételével - Sz. Aladár, H. Gábor és H. Inez előzetes letartóztatásuk indítványozására, melyet a bíróság 2014. május 28-án elrendelt.

 

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24

 

2014-05-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite