2020. június 1., hétfő - Tünde
Keresés a tartalomban
SportElpáholták Kanadát a Kemény-legények

Elpáholták Kanadát a Kemény-legények


Hibátlan mérleggel, a pénteki zárónapon Kanadának tizenhatot vágva végzett az élen a magyar férfi vízilabda-válogatott a Miskolcon rendezett négycsapatos Volvo Kupán.

vizilabda_volvo_ kupa


A keddi, debreceni barátságos meccsen 15-4-re diadalmaskodott az olimpiai bajnoki cím védője, így a pénteki kupaösszecsapásnak csakis az lehetett a kérdése, hogy ezúttal mekkora különbséggel nyer a szövetségi kapitányáról, Kemény Dénesről elnevezett uszodában a magyar nemzeti együttes. A lőtt gólok számának viszont most anyagi természetű plusz jelentősége is volt, mivel az esemény névadó főszponzora minden magyar találat után - a hazai pólós utánpótlás javára fordítandó - nettó ötvenezer forintot garantált a honi szövetségnek. A "licit" - lévén nyolccal verték Biros Péterék az ausztrál, majd a német együttest is - 16 gólról, azaz 800 ezer forintról indult.


A Kemény-csapat már tornagyőztesként ugrott vízbe, s a 200. válogatott mérkőzését játszó, kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert balkezes bombájával hamar vezetést is szerzett. A 2008-as pekingi ötkarikás aranyérmes center, Kis Gábor is pontosan célzott, a prímet pedig a csapatkapitány Biros vitte: a háromszoros olimpiai bajnok az első negyedben kétszer is eredményesnek bizonyult, bár némi meglepetésre az észak-amerikaiak az első szünetig 4-1-ről 4-3-ra felzárkóztak.


Bámulatos erejű és pontosságú Biros-löketekkel és az egyszeres olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert sikeres büntetőjével aztán gyorsan 7-3-ra módosult az állás a második nyolc perc elején. A nagyszünetig pedig tízre nőtt a "fizető" gólok mennyisége, miután a már negyedszer is ellenállhatatlanul lövő Biros és a nem kevésbé hálószaggató változattal jeleskedő Hosnyánszky után Török Béla és az egyszeres olimpiai aranyérmes Varga Dénes - pimaszul látványos egyéni megmozdulásból - szintén eredményes volt (10-3).


Ehhez képest a meglepetés erejével hatott, hogy kanadai szépítéssel indult a harmadik negyed (10-4), de a nemes bosszú sem maradt el: Kis húzta a kapuba Hosnyánszky míves átadását, miként irodalmi jelzőért kiáltott Madaras pattintott kapufás találata is, a 13. hazai gólt pedig az ifjú Bátori Bence jegyezte (13-4).


A befejező negyed nyitányaként a kanadaiak váratlanul kétszer egymás után bevették Nagy Viktor kapuját (13-6), sőt Török léc alá vágódó lövését követően (14-6) újfent duplával válaszoltak a vendégek (14-8). A magabiztos győzelem mellett a három nap összesen 32 magyar góljának köszönhetően pedig 1.6 millió forinttal is gazdagodott a sportági szövetség - pontosabban a honi utánpótlás, ha úgy tetszik: a jövő Kemény-legénysége.


"Az utolsó negyedben elkerülhető gólokat kaptunk, egyszer-kétszer elszunyáltunk, de a játékosaim is emberek, nemcsak vízilabdások. Ez volt az első megméretés a világbajnokság évében, még három alkalommal kapom meg klubjaiktól a játékosokat május közepéig, aztán május végén eldöntöm, hogy kikkel dolgozunk tovább a júliusi, sanghaji vb-ig. Úgy láttam, hogy a válogatottba most visszatért "nagy öregek", Kásás Tamás és Kiss Gergely gyerekes örömmel fogadták, hogy megint köztünk vannak, s biztos vagyok benne, hogy nagy kedvvel fognak a kínai világbajnokságon is játszani" - mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány a találkozót követően.


Magyarország-Kanada 16-8 (4-3, 6-0, 3-1, 3-4)

a magyar góldobók: Biros 4, Hosnyánszky, Madaras 3-3, Kis G., Török 2-2, Varga Dénes, Bátori 1-1


A másik mérkőzésen:
Ausztrália-Németország 7-6 (3-1, 2-1, 2-2, 0-2)


Az 5. Volvo Kupa végeredménye:
1. Magyarország 9 pont, 2. Ausztrália 6, 3. Németország 3, 4. Kanada 0


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-02-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite