2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
NagyvilágElraboltak egy magyar kislányt édesapja otthonából

Elraboltak egy magyar kislányt édesapja otthonából a szlovákiai Ajnácskőn


Édesapja otthonából elrabolt egy négyéves magyar kislányt két ismeretlen férfi a rimaszombati járásban lévő Ajnácskő (Hajnacka) községben - közölte az MTI-vel Mária Faltániová, a besztercebányai megyei rendőrkaptányság szóvivője pénteken.

Rendőr autó002


Tájékoztatása szerint a szlovák rendőrség által emberrablásként vizsgált ügy hátterében feltételezhetően családi viszály áll.
Egy 30, illetve egy 50 év körüli férfi csütörtökön reggel hét óra tájékában behatolt az Ajnácskő községben lévő családi házba, ahonnét az apa tudta és jogerős bírósági végzés nélkül magukkal vitték a gyermeket. A magyar állampolgárságú kislányt, N. Katalin Krisztinát egy magyar rendszámú fehér furgonban hurcolták el.


Az ügyben emberrablás és magánlaksértés miatt indított nyomozást a szlovák rendőrség, amely már felvette a kapcsolatot a magyar partnerszervezettel.


Hunyák József, Ajnácskő polgármestere az üggyel kapcsolatban az MTI-nek elmondta: az apa szüleivel él abban a házban, ahonnét a gyermeket a két férfi engedély nélkül elvitte. A helybeli, szlovák állampolgárságú édesapa egy időben Magyarországon élt. A polgármester megjegyezte: a mostani "gyermekrablás" nem az első eset volt, úgy tudja, már egy évvel ezelőtt is történtek hasonló "nézeteltérések", amelyeknek hátterében feltételezhetően az áll, hogy a szülők nem tudtak megegyezni a gyermekelhelyezés kérdésében.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-04-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite