2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeElső alkalommal rendeznek irodalmi fesztivált Terényben

Első alkalommal rendeznek irodalmi fesztivált Terényben


Pódiumbeszélgetésekkel, zenés műsorokkal és színházi előadásokkal várja a közönséget az első alkalommal megszervezett Héthatár Irodalmi Fesztivál a Nógrád megyei Terényben július 15-én, szombaton - közölte a Magyar Napló Kiadó az MTI-vel.

Terény


A közlemény szerint a fesztivált hagyományteremtő szándékkal alapította a Guttenberg Pál Népfőiskola, amely így szeretné közelebb hozza egymáshoz a kortárs irodalmi élet képviselőit és értékeit, valamint bemutatni Nógrád megye festői, palócok lakta vidékeit.


A közönség pódiumbeszélgetésen találkozhat Kollár Árpád József Attila-díjas íróval, verskoncertet ad a Kossuth-díjas Huzella Péter, Berta Zsolt Márai-díjas író pedig zenés műsorral lép fel. Az ingyenes fesztiválon a családokat is folyamatos programok várják, lesz kézműves vásár, játszóház és állatsimogató, valamint fellép a Majorka Bábszínház is.


A római disznó monológja címmel Marcsák Gergely és Farkas-Wellmann Endre költő ad elő pódiumműsort a terényi szabadtéri színpadon, míg Faragó Laura énekművész Napszentület felé címmel készül népzenei műsorral. A Zöld Írók beszélgetésen Szilágyi-Nagy Ildikó, Ughy Szabina és Weiner- Sennyei Tibor gondolataival ismerkedhet a közönség.


Lázár Balázs és Tallián Mariann Arany János műveiből válogatott versszínházi előadással áll színpadra, Muszka Sándor pedig székely irodalmi humoresttel szórakoztatja majd az érdeklődőket. A programokat a Hungarian Folk Embassy koncertje zárja, a Hetényi Milán és Rácz József közreműködésével színpadra lépő együttes Arany János népzenében továbbélő verseit idézi meg - derül ki a programajánlóból.

 

Forrás: MTI

 

2017-07-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite