2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonElsőfokú árvízvédelmi készültség Budapesten

Elsőfokú árvízvédelmi készültség Budapesten


árvíz_bpBudapesten elsőfokú árvízvédelmi készültség lépett életbe vasárnap reggel, az árvízi zsilipeket folyamatosan zárják le, szükség szerint elkezdődik a rakpartok lezárása is - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).


A Fővárosi Csatornázási Művek már korábban megkezdte a felkészülést a védekezésre zsilipzárásokkal, az átemelő szivattyúk beüzemelésével. Az eddigi három zsilip után vasárnap további kilenc árvízvédelmi zsilipet zárnak le. Az átemelő szivattyúk működése automatikus.


Az Országos Műszaki Irányító Törzs korábbi tájékoztatása szerint Budapestnél hétfő hajnalban várható a rakpart fokozatos elöntése, majd keddre a teljes szakasz víz alá kerül. A szakemberek arra számítanak, hogy a folyó keddről szerdára - 680 centiméter körüli vízállással - tetőzik, azaz jövő hét közepén Budapestnél másodfok körüli vízszintek várhatók. A rakpartok előreláthatólag a hét végéig víz alatt lesznek.


Győr-Moson-Sopron megyében a Duna Vének és Dunaremete közötti szakaszán szombaton 18 órától harmadfokú készültséget rendeltek el. A tetőzés hétfőn várható, majd ezt követően gyors apadás következik.


A Duna Vének-dunaszentpáli szakaszának teljes hosszán a készültség másod-, több más szakaszán pedig elsőfokú. A Győr-Moson-Sopron és a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság megerősített ügyelettel látja el feladatait - közölte az OKF.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite