2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonElszigetelné a szélsőséges nézeteket vallókat az MSZP

Elszigetelné a szélsőséges nézeteket vallókat az MSZP


Az MSZP közös fellépésre, összefogásra hív minden olyan magyarországi pártot, szervezetet és intézményt, amely fontosnak tartja a szélsőséges nézetek és képviselőik elszigetelését.

Kovács László


Kovács László, az MSZP alelnöke, kedden, az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztet: a szocialista párt még a norvégiai terrorista támadás estéjén elítélte a tömeggyilkos akciót; kifejezte részvétét az áldozatok hozzátartozóinak és szolidaritásáról biztosította testvérpártját, a Norvég Munkáspártot, amelynek ifjúsági tábora volt az akció egyik színhelye. Azóta a gyilkos vallomásából kiderült, hogy tettével a számára gyűlöletes baloldali értékrend és nézetek képviselőit kívánt elrettentő csapást mérni - fűzi hozzá a szocialista országgyűlési képviselő.


Kiemeli: a magyar szocialistáknak meggyőződése, hogy ebben a helyzetben a baloldalnak kezdeményezően kell fellépnie a gyűlölködés ellen, amely az első lépés a gyilkos akciókhoz vezető úton. "A most célba vett baloldal fellépése azonban nem elég, hiszen más, a terrorizmussal szemben álló erők is ugyanígy célponttá válhatnak" - mutat rá Kovács László. A politikus szerint a lehető legszélesebb körű összefogásra van szükség Magyarországon, hiszen a tömeggyilkosnak saját bevallása szerint magyarországi kapcsolatai is vannak.


"Össze kell fogni a gyűlöletet elutasító, a szabadságot és a demokráciát megvédeni kész pártoknak, civil szervezeteknek és mozgalmaknak, valamint az egyházaknak" - hangsúlyozza Kovács László, megjegyezve, hogy összefogásra van szükség egész Európában, sőt világméretekben is, hiszen a terrorista nem csak magyarországi elvbarátait említette, hanem szólt az övéhez hasonló nézeteket valló szervezetek nemzetközi kapcsolatairól is.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-07-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite