2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeEltakarították a salgótarjáni csokoládégyár romjait

Eltakarították a salgótarjáni csokoládégyár romjait


Eltakarították a két évvel ezelőtt leégett salgótarjáni csokoládégyár romjait. A felszámolás alatt álló Lívia Csokoládégyár Kft. telephelyét önkormányzati költségen tisztították meg.

salgótarjáni csokoládégyár


Bodnár Benedek, a takarítással megbízott Salgótarjáni Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője az MTI-vel közölte, 1100 köbméternyi bontási hulladékot hordtak el a Kemerovó-lakótelepről, amelynek közepén állt a gyár. Hozzátette: különválogattak húsz tonna veszélyes hulladékot, elsősorban palát és palatörmelékkel kevert építőanyagokat, ezeket a galgamácsai veszélyeshulladék-ártalmatlanítóba szállították.


Elmondta, az épület alatti talaj szennyezettségét a bontás közben és a végén is ellenőrizték, a laboratóriumi vizsgálatok szennyezést nem mutattak ki. Mivel a munkálatok befejeződtek, a lakótelepen patkányirtást is végeznek, a csokigyár égett alapanyagai miatt ugyanis elszaporodtak a rágcsálók - ismertette.


Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz-KDNP), Salgótarján polgármestere az MTI-nek azt mondta: ugyan nem önkormányzati tulajdonról van szó, de a felszámoló és a biztosító pere évekre is elhúzódhat, ezért döntöttek úgy, hogy a város költségvetéséből végezzék el a romeltakarítást. A felmerülő, csaknem hétmillió forintos költséget a felszámoló nyertes per esetén az önkormányzatnak visszafizeti - tette hozzá.


A salgótarjáni Lívia Csokoládégyár 2011. október 14-én égett le. A tűz martaléka lett a kiszállításra váró karácsonyi készlet, több tonna csokoládé-alapanyag, valamint a cég teljes dokumentációja. Mivel a tulajdonos az elhúzódó rendőrségi és tűzoltósági vizsgálat miatt nem jutott a biztosítási összeghez, s a hitelezői szorongatták, beszüntette a társaság tevékenységét. Időközben a vállalkozó elvesztette a cég fölötti irányítását is, idén januártól felszámoló rendelkezik a csokoládégyár vagyonával.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-09-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite