2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonEltemették Alibánfán az alsóőrsi lövöldözés főiskolás áldozatát

Eltemették Alibánfán az alsóőrsi lövöldözés főiskolás áldozatát


Ă©gĹ‘ gyertyaTöbb mint félezren vettek részt szerdán a Zala megyei Alibánfán annak a 21 éves főiskolás fiúnak a temetésén, akit egy hete egy rendőr főtörzsőrmesterrel együtt halálos lövés ért Alsóörsön.

Németh Ádámot rokonok, barátok és ismerősök százai kísérték utolsó útjára az alibánfai temetőben, a szertartáson részt vett Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is. A csaknem 500 lelkes település temetőjét övező utakon kilométer hosszan parkoltak a búcsúztatáson résztvevők autói. A ceremónia a rendőrség és a polgárőrség biztosítása és forgalomirányítása mellett zajlott.
A fiútól, aki a székesfehérvári Kodolányi főiskola elsőéves hallgatója volt, az önkormányzat saját halottjaként vettek végső búcsút. A település polgármesterén kívül a környékbeli falvak több települési vezetője is tiszteletét tette, mások mellett koszorúval érkezett Gyimesi Endre, Zalaegerszeg polgármestere is.
A szertartás gyászmisével kezdődött a falu templomában, sokan be sem fértek az épületbe, így annak udvarán hallgatták végig a megemlékezést. A résztvevők innen vonultak át a néhány száz méterre lévő temetőhöz.
Miután a sírkert a Zalaegerszeget Sümeggel összekötő út faluval szemben lévő oldalán található, rendőrök irányították az autóforgalmat, hogy a gyászolók biztonsággal átkelhessenek. A rendőrség előre közölte, hogy a temetés idején Alibánfán és a környékbeli településeken fokozott jelenlétet biztosít, így a térségben rendőrök és polgárőrök tucatjai járőröztek a délután folyamán.
A család kérésére a temetést a sajtó nyilvánosságának kizárásával tartották meg, az újságírók, operatőrök és fotósok a kerítésen kívülről követhették nyomon a szertartást.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-08-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite