2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
BulvárEltemették Liz Taylort

Eltemették Liz Taylort


Vajmi keveset láthat Liz Taylor Családja a színésznő mesés, 110 milliárd forintnak megfelelő vagyonáról. Ennek 80 százalékát ugyanis AIDS-szervezetekre hagyta, 10 százalékát pedig egy katolikus iskola kapta.


Liz 1985-ben, amikor meghalt a homoszexuális barátja, Rick Hudson, határozta el, hogy adományokkal segíti az AIDS-kutatást. Az elmúlt években több százezer dollárt fordított e célra.

 

Liz Taylor


Ismerői szerint élete nagy szerelme Richard Burton volt, akit a Ganfi-tó partján helyezték örök nyugalomra, ott élt le ugyanis 26 évet egy parasztházban. Állítólag Liz azt akarta, hogy a színész mellé temessék, ám Burton felesége ezt ellenezte.
Liz Taylort így a Forest Lawn emlékparkban helyezték végső nyugalomra helyi idő szerint csütörtök délután. A Los Angelestől 13 kilométerre északra fekvő emlékparkban olyan hírességek nyugszanak, mint Walt Disney, Humphrey Bogart vagy Elizabeth Taylor egykori jó barátja, a két éve elhunyt Michael Jackson.


A temetésen csak a családtagok és a legközelebbi barátok voltak jelen, az alig egyórás szertartáshoz - amelyen a fiatal ír színész, Colin Farrell, valamint az elhunyt híresség fia, lánya és unokája szavalt verset - nem engedték oda a sajtó képviselőit.
Elizabeth Taylor Eddie Fisherrel 1959-ben kötött házassága előtt áttért a zsidó hitre. Zsidó szokás szerint az elhunytat 48 órán belül el kell temetni.


Liz Taylort szerdán, egy Los Angeles-i kórházban érte a halál, 79 éves volt.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-03-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite