2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonEltemették az Alsóörsön meggyilkolt rendőrt Balatonalmádiban

Eltemették az Alsóörsön meggyilkolt rendőrt Balatonalmádiban


Ă©gĹ‘ gyertyaEltemették a 29 éves Gamauf János rendőrt pénteken Balatonalmádiban; a főtörzsőrmestert augusztus 4-ére virradó éjszaka szolgálata teljesítése közben gyilkolták meg lőfegyverrel Alsóörsön.


A gyászszertartáson több mint ezren vettek részt: családtagok, rokonok, barátok és ismerősök, almádi és alsóörsi lakosok és rendőr kollégák százai kísérték utolsó útjára a tragikus körülmények között meghalt tiszthelyettest. Jelen volt Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Hatala József altábornagy, országos rendőrfőkapitány, valamint Veszprém megye rendőri vezetése, élükön Bolcsik Zoltán dandártábornokkal, megyei rendőrfőkapitánnyal.
Az ország szinte mindegyik megyéjéből érkezett rendőri küldöttség a temetésre. Részt vettek a szertartáson Balatonalmádi, Alsóörs, a környező települések és Veszprém megye közéleti vezetői, s megjelent több országgyűlési képviselő is. A polgári gyászszertartást a család kérésére a sajtó nyilvánosságának teljes kizárásával tartották, az újságírók, operatőrök, fotósok a kerítésen kívülről kísérhették figyelemmel a sírkertben történteket. A temető környékét több tucatnyi rendőr biztosította, irányította a rendkívüli autóforgalmat, valamint segítették a tömegesen érkező gyalogosok átkelését az utakon, utcákon.
A ravatalnál Csizmadia Gábor ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi igazgatója mondott gyászbeszédet. A főtiszt hangsúlyozta, hogy Gamauf János kitűntetéssel végezte a rendőri iskoláit, szorgalmas és lelkiismeretes ember volt. Kedves, mindig figyelmes kollégaként és kiváló rendőrként ismerték - emlékezett a rendőrség megyei igazgatója.
A sírnál Szabó János alezredes, balatonalmádi rendőrkapitánya búcsúzott el az állomány nevében volt kollégájától, a hivatásának élő, kiválóan szolgáló Gamauf Jánostól. Az almádi kapitányság dolgozói úgy búcsúztak el volt társuktól, hogy mindegyikük egy szál virágot hajított a sírba. Gamauf Jánost - akit szolgálati halottá nyilvánított a belügyminiszter - katonai tiszteletadás mellett, díszszázad jelenlétében és díszsortűz kíséretében helyezték örök nyugalomra. A temetés alatt megszólalt több tucatnyi rendőrautó szirénája, a sírt pedig koszorúkkal borították el a gyászolók.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-08-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite