2019. augusztus 22., csütörtök - Menyhért
Keresés a tartalomban
NagyvilágEltette a tréningruhát - elővette zubbonyát a Commandante

Eltette a tréningruhát - elővette zubbonyát a Commandante


Fidel CastroImmár hagyományos, olajzöld katonaingében vállalkozott újabb nyilvános szereplésre szombaton Fidel Castro: a volt kubai elnök a Moncada laktanya elleni kudarccal végződött ostrom, a kubai forradalom kezdete (1953. július 26.) alkalmából tartott megemlékezésen vett részt.


Fidel Castro betegsége miatt négy évig nem jelent meg a nyilvánosság előtt, júliusban viszont már többször vett részt különböző programokon. Kuba volt első számú vezetője - aki augusztusban tölti be 84-ik életévét - a Cubadebate hivatalos kubai honlap és az állami televízió képes beszámolói szerint 2006 óta először viselt ismét nyilvánosan - sötét nadrág mellett - olajzöld katonainget, mindenfajta rangjelzés és vállpántok nélkül.


A volt államfő Havanna tartományban, Artemisa településen az itt született forradalmárok emlékének adózott az évfordulós megemlékezésen. Meglátogatta az elesettek mauzóleumát, s elbeszélgetett az őt üdvözlő helyiekkel.
Fidel Castro 2006-ban betegedett meg, és azóta távol maradt a nyilvánosságtól. Július 7-én azonban visszatért a rivaldafénybe: először a nemzeti tudományos kutatóközpontban (CNIC) jelent meg, majd pár nappal később az állami televízióban vállalt szereplést, és a kubai világgazdasági kutatóközpontba is ellátogatott, illetve egy hete nagykövetekkel találkozott a külügyminisztériumban.


Fidel Castro átengedte öccsének, Raúlnak az államelnöki széket, de változatlanul övé a Kubai Kommunista Párt első számú vezetői tisztsége, a főtitkári poszt.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-07-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite