2019. június 17., hétfő - Laura
Keresés a tartalomban
ItthonÉlve mentettek ki egy vízbe esett nőt a 4 fokos áradó Tiszából

Élve mentettek ki egy vízbe esett nőt a 4 fokos áradó Tiszából


Közel fél órát töltött az áradó, jéghideg Tiszában egy Szolnokon vízbe esett nő, akit élve mentettek ki a folyóból a helyi tűzoltók - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő vasárnap este az MTI-vel.

mentőautó

S. Tóth Anikó elmondta: a rendőrségtől kapott értesítés után két percen belül, este fél kilenckor vonultak ki a tűzoltók ahhoz szakaszhoz, ahol feltételezhető volt a sodródó nő felbukkanása. A tűzoltók egy kishajót bocsátottak a vízre, miközben velük egy időben a Tisza mentőszervezet Életjel mentőcsoportja is megkezdte a keresést egy közeli folyószakaszon. A megfeszített munka eredményeként mintegy 20 perc múlva a tűzoltók felfedezték a vízbe esés helyétől több mint egy kilométerrel lejjebb, az megyeszékhely ipartelepéig sodródott nőt, aki a parthoz közel, a vízbe lógó bokrok ágai között kapaszkodva kért elhaló hangon segítséget. A tűzoltók azonnal kiemelték a folyóból, az időközben a helyszínre érkezett mentősök pedig kórházba szállították a nőt - tette hozzá a szóvivő.

Az esetről az Életjel mentőcsoport vezetője, Turi László az MTI-nek azt mondta, speciális mentőként eddigi közel két évtizedes pályafutása során nem emlékszik arra, hogy ilyen körülmények között folyóvízbe esett embert élve kimentettek volna.

Hangsúlyozta: a nő újjászületett, hiszen közel fél órát töltött a jéghideg, közel 7 méteres vízszinttel jelenleg is áradó, a megszokottnál lényegesen szélesebb és erősebb sodrású, uszadékkal teli Tiszában. Ráadásul megmentőinek a nő azt mondta, nem tud úszni - tette hozzá Turi László.

A hydroinfo.hu legfrissebb adatai szerint a Tisza vízének hőmérséklete vasárnap Szolnoknál 4 fokos volt.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-03-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite