2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
ItthonElvérzik a Vértesi Erőmű?

Elvérzik a Vértesi Erőmű?


Vértesi ErőműA fő tulajdonos május 18-án, a cég következő közgyűlésén vezetőségváltást akar előterjeszteni, és a vállalat vezetésére a felszámolóbiztosi múlttal rendelkező Magyari József kaphat megbízást - értesült a Népszabadság.


Véget érhet a Vértesi Erőmű története, több jel is arra utal, hogy a tulajdonosok a társaság megszüntetése mellett döntenek - írja a Népszabadság.


A Magyar Villamos Művek igazgatósági tagjait szondázzák, mi lenne a véleményük az erőmű felszámolásáról. Szintén e törekvést lehet felfedezni abban is, hogy a cég következő közgyűlésén - amit a tervek szerint május 18-ra hívnak össze - a fő tulajdonos vezetőségváltást akar előterjeszteni, és a vállalat vezetésére a felszámolóbiztosi múlttal rendelkező Magyari József kaphat megbízást - olvasható a lapban.


A Népszava arról számol be, hogy lemondott posztjáról a Vértesi Erőmű Zrt. öt igazgatósági tagja közül három, mert nem kívánnak közreműködni az 1300 főt foglalkoztató erőmű és a hozzá tartozó bánya felszámolásában.


Oroszlány polgármestere, Rajnai Gábor szerint az erőmű bezárása súlyos helyzetet idézhet elő: legalább 1500 ember maradna munka nélkül, köztük 800 bányász. Ráadásul a város elesne több százmillió forint iparűzési adótól és az olcsó távhőszolgáltatástól. A régóta veszteséges cég felszámolásáról már többször is szó volt, ám a kormányok eddig szociális és egyéb megfontolásokból meghátráltak.

 

Forrás: Népszabadság/Népszava/Nógrád24.hu

2010-05-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite