2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÉlve találták meg az eltűnt férfit Nógrád megyében

Élve találták meg az eltűnt férfit Nógrád megyében

A Palóc Mentőcsoport tagjai, vagyis a Cserhát Különleges Mentőcsoport, a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Karancs Mentőkutyás Alapítvány közös kutatómunkájának eredményeként épségben találták meg elmúlt szombaton Ludányhalásziban, az akkor már két napja eltűnt férfit.

elvetalaltakmegazeltuntferfit


Szombat délelőtt fél tizenkettőkor kérte a Palóc mentőcsoport segítségét az Ipolypart Ápoló Gondozó Otthon és Rehabilitációs Intézet igazgatója, mivel az otthon egyik betege két napja ismeretlen helyre távozott és azóta nem adott életjelet magáról. A Cserhàt Különleges Mentőcsoport, a Karancs Speciális Mentőszolgálat, valamint a Karancs Mentőkutyás Alapítvány speciális, terepjáró képességű járművekkel, quadokkal és mentőkutyákkal kezdte meg a kutatást, amelyben a helyi polgárőrség tagjai is részt vettek.


Az eltűnt idős férfit a kutatás megkezdését követően rendkívül rövid idő, mindössze negyvenpercnyi kutatómunkát követően a település külterületén, lápos, bozótos területen találták meg zavart és folyadékhiányos állapotban, élelem és víz nélkül. Az önkéntes mentőcsoportok gyors és szakszerű munkájának eredményeként sikerült a férfi életét megmenteni. Az önkéntesek kiemelték a bokrok aló, majd átadták az intézmény szakembereinek további ápolásra.

elvetalaltakmegazeltuntferfit1


Egy héten belül ez már a második sikeres kutatómunkája volt a Cserhát Különleges Mentőcsoportnak, hiszen augusztus 23-án egy tizenegy éves cserháthalápi kislányt sikerült a rendőrség és a helyi polgárőrség munkatársaival közösen életben megtalálni. A kutatómunkát akkor is quadokkal, mentőkutyákkal és nyomkövető eszközökkel végezték a mentőcsoport tagjai, két napnyi kutatómunkájuk akkor is eredményesen zárult.


Forrás: NMKI/NÓGRÁD24
Fotók: CSMKE

2016-08-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite