2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeElvitték a 86 éves salgótarjáni néni pénzét a tolvajok

Idős néni pénzét vitték el a tolvajok


Egy férfi telefonon tett bejelentést 2013. május 23-án 18 órakor a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra, mely szerint salgótarjáni idős rokona a déli órákban családi háza kapujában tartózkodott, amikor oda két gyalogosan közlekedő férfi érkezett.

rendorsegnegy

Az ismeretlen személyek a 86 éves néninek magukról azt állították, hogy egy gyógyszertártól érkeztek és részére 1.000 Ft-ot hoztak, ugyanakkor pénzváltásra szólították fel.

A sértett bement a lakásba, ahová a két férfi követte, majd a figyelmét elterelve beszélgetni kezdtek vele, és közben eltulajdonították megtakarított pénzét.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy legyenek óvatosak az idegenekkel, mert csak így lehet megelőzni, hogy ilyen és ehhez hasonló jellegű bűncselekmények elkövetőinek áldozatává váljanak.

Ha az egymás szomszédságában lakók az átlagosnál jobban figyelnek, vigyáznak egymás értékeire és közvetlen lakókörnyezetükre, akkor hamarabb észrevehetőek a gyanús személyek! Kérjük a szokottnál is jobban figyeljenek és segítsék idős szomszédaikat !

A bűnözők gyakran időskorú sértetteket szemelnek ki maguknak, kihasználják jószívűségüket, óvatlanságukat és azt, hogy figyelmük könnyen elterelhető.

Fontos, hogy nagyobb összegű készpénzt soha ne tartsanak otthon, és soha ne vegyék azt elő idegenek jelenlétében, mert ezzel kifigyelhetik, hogy hol tartják megtakarításaikat!

Ha bűncselekmény áldozatává válnak, vagy gyanús körülményt észlelnek, azonnal értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es telefonszámokon!

Figyeljék meg a személyeket, különös ismertetőjegyeiket, a járműveiket, azok rendszámát és egyedi azonosító jeleit, hogy ezzel is segítsék az elkövetők gyors elfogását!


Forrás:Police.hu/HÍR PORT24

 

 

2013-05-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite