2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeEmbercsempészek bíróság előtt Nógrád megyében

Embercsempészek bíróság előtt Nógrád megyében

 

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 36 éves iraki férfival szemben - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

embercsempesz

Fotó: police.hu


A férfi a nyomozás adatai alapján 2018. január 17-én 13 óra 18 perckor Balassagyarmat közelében, a Szlovák Köztársaság felé vezető 222-es úton közlekedett egy német honosságú személygépkocsival, amikor a rendőrök ellenőrzés alá vonták. A járműben az iraki sofőrön kívül öt fő iráni állampolgár is tartózkodott, akik magyarországi ideiglenes tartózkodási engedéllyel ugyan rendelkeztek, azonban Magyarország - azon belül Balassagyarmat - területét engedély nélkül elhagyni nem voltak jogosultak. Az eljárás adatai szerint az iraki férfi anyagi ellenszolgáltatásért akarta az iráni személyeket illegálisan Németországba szállítani.


Egy 48 éves lengyel nő ellen szintén embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytattak eljárást a rendőr-főkapitányság nyomozói. A járőrök 2018. január 25-én 12 óra 45 perckor Balassagyarmat belterületén, a Szlovák Köztársaság államhatára felé vezető útszakaszon ellenőriztek egy osztrák honosságú személygépkocsit, amelyet a 48 éves külföldi nő vezetett. Az autóban utasként egy iraki nő és három kiskorú gyermeke tartózkodott, akiket a gyanúsított anyagi ellenszolgáltatásért cserébe - illegálisan - a Szlovák Köztársaság államhatárán át Ausztriába akart szállítani.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a napokban az előzetes letartóztatásban lévő 36 éves iraki férfi és a 48 éves lengyel nő ellen az eljárást befejezték és az ügy iratait vádemelés javaslatával az illetékes ügyészségnek megküldték.

 

Forrás: POLICE

 

 

2018-02-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite