2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonEmbercsempészeket fogtak a rendőrök - VIDEÓ

Embercsempészeket fogtak a rendőrök - VIDEÓ


A zalai rendőrök Budapesten csaptak le két férfira, akik megalapozottan gyanúsíthatók embercsempészés bűntett elkövetésével. Letenyétől a fővárosig vezettek a szálak.

rendbt


A Letenyei Közúti Határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy 41 éves budapesti férfi 2014. július 24-én hajnali 1 óra 25 perckor négy afgán utasával. Az ellenőrzéskor a letenyei rendőrök megállapították, hogy a sofőr utasait Olaszországba akarta vinni, azonban a négy külföldi érvényes úti okmányokkal nem rendelkezett, csak humanitárius tartózkodási engedélyt tudtak átadni az egyenruhásoknak, amely csak Hajdú-Bihar megye területén való tartózkodásra jogosította fel őket.


A zalai rendőrök Budapesten fogták el a két megbízót, egy 22 éves budapesti és egy 21 afgán férfit, akiket előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki. A nyomozók kiderítették, hogy a 22 éves budapesti gyanúsított tudta, hogy azoknak az embereknek, akiknek a szállítását elvállalta, nincsenek irataik, azonban ezt a sofőrnek nem mondta el. Az adatgyűjtés során az is kiderült, hogy a férfi, a gépkocsivezetőket egy internetes hirdetési oldalon választotta ki, hiszen már nem ez volt az első alkalom, hogy külföldiek szállítását elvállalta.


A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 22 éves budapesti és a 21 éves afgán férfi ellen, akiket a rendőrök őrizetbe vettek és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat. A külföldieket az egyenruhások visszairányították a debreceni befogadó állomásra.

 

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24

 

2014-07-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite