2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
ItthonEmbercsempészettel vádolják a Megasztár apját

Embercsempészettel vádolják a Megasztár apját


Az ügyben érintett lehet a hanoi magyar konzulátus több munkatársa is, akik hamis meghívólevelek alapján állítottak ki vízumot a vietnámiaknak.


Nemzetközi embercsempész-hálózatot számolt fel egy több országra kiterjedő, összehangolt akcióval a magyar, német, francia és brit rendőrség. Az ügyben érintett lehet a hanoi magyar konzulátus több munkatársa is, akik hamis meghívólevelek alapján állítottak ki vízumot a vietnámiaknak. Magyarországon tíz embert vettek őrizetbe, akik a gyanú szerint több száz, Vietnamban toborzott embert utaztattak Nagy Britanniába, ahol illegális marihuána ültetvényeken dolgoztatták őket.


A magyar, német, francia és brit rendőrség négy országban, egy időben csapott le a vietnami embercsempész-hálózatra. Magyarországon tizenöt embert állítottak elő. Néhányukat kommandósok fogták el, őket páncélozott rabszállítókkal vitték délelőtt a bírósági meghallgatásra. Öt ember került előzetes letartóztatásba, egy pedig házi őrizetbe. A letartóztatottak között van a Magyarországon élő vietnami énekesnő, Hien apja is. A nyomozók őt tartják a bűnszervezet vezetőjének. A vietnamiak fellebbeztek a letartóztatás ellen.


"Védencemet bűnszervezetben elkövetett embercsempészet bűntettével és közokirat hamisítással gyanúsítják. Semmilyen bűncselekményt nem követett el, úgyhogy a gyanúsítással szemben panasszal élt" - közölte Papp Gábor ügyvéd.

Az embercsempészek a vietnamiakat előbb Magyarországra utaztatták, majd Németországon és Franciaországon keresztül tovább vitték őket Angliába, ahol illegális marihuána-ültetvényeken kellett dolgozniuk.

A vietnami migránsokat egy Akácfa utcai hotelben pihentették.

A Híradó értesülései szerint az ügyben érintett lehet a hanoi magyar nagykövetség konzuli hivatalának több munkatársa is, akik a Vietnam legszegényebb tartományaiban toborzott nincsteleneknek budapesti kiállításokra, konferenciákra és üzleti szemináriumokra szóló meghívólevelek alapján adtak ki vízumot.
A Nemzeti Nyomozó Iroda ma még nem nyilatkozik a vietnami embercsempészekről. Az NNI csak annyit közölt, hogy pénteken nemzetközi sajtótájékoztatón számolnak be az ügy részleteiről.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-06-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite