2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeEmbercsempészt fogtak el a rendőrök Balassagyarmaton

Embercsempészt fogtak el a rendőrök Balassagyarmaton


A város belterületén fogták el a 48 éves külföldi állampolgárságú nőt, aki iraki állampolgárokat akart illegálisan átszállítani a Szlovák Köztársaság államhatárán - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

embercsempeszbalassagyarmaton

Fotó: police.hu


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 48 éves lengyel állampolgár ellen. A járőrök 2018. január 25-én 12 óra 45 perckor Balassagyarmat belterületén, a Szlovák Köztársaság államhatára felé vezető útszakaszon ellenőrzés alá vontak egy osztrák honosságú személygépkocsit, amelyet a 48 éves külföldi nő vezetett. Az autóban utasként egy iraki nő és három kiskorú gyermeke tartózkodott.


A beszerzett adatok alapján az iraki személyek kijelölt tartózkodási helye Balassagyarmat, melynek területét engedély nélkül elhagyni nem voltak jogosultak. A nyomozás adatai szerint a lengyel nő az iraki nőt és három gyermekét anyagi ellenszolgáltatásért cserébe illegálisan a Szlovák Köztársaság államhatárán át akarta szállítani Ausztriába.


Az iraki állampolgárokat a rendőrök a meghallgatásukat követően visszakísérték a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal Balassagyarmati Közösségi Szállására. Az iraki nő ellen szabálysértési eljárás indult.  A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a 48 éves nőt a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

 

Forrás: POLICE

2018-01-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite