2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
ItthonEmberi méltóságának megvédése érdekében fordult bírósághoz Lázár János

Emberi méltóságának megvédése érdekében fordult bírósághoz Lázár János


Egy cikkhez érkezett, személyét sértő hozzászólások miatt emberi méltóságának megvédése érdekében fordult bírósághoz Lázár János.

lazarjanosegy

A Miniszterelnökséget vezető politikus csütörtökön Hódmezővásárhelyen újságíróknak elmondta, tavaly novemberben egy tragikus baleset részese volt az M5-ös autópályán. A delmagyar.hu hírportálon erről szóló összeállítás kapcsán több olvasó is úgy érezte, ki kell hogy fejtse véleményét.

A politikus közölte, a kommentelők közül senkit nem jelentett föl, a személyét, emberi méltóságát sértő hozzászólások miatt a szerkesztőség és a kiadó ellen indított polgári peres eljárást.

A jogi lépések célja az volt, kiderüljön, egy közéleti szereplőnek joga van-e az emberi méltósághoz - közölte az államtitkár.

Lázár János úgy fogalmazott: "a politikus is ember". Az államtitkár úgy véli, minden közéleti szereplőt megillet az emberi méltóság, attól függetlenül, melyik politikai párthoz tartozik, helyi vagy országos szinten végzi tevékenységét.

A politikusokat lehet, sőt kell is kritizálni - mondta a politikus, hozzátéve: az azonban, hogy hozzászólók a halálát kívánták, nem abba a kategóriába tartozik, melyet el kellene viselnie.

A politikus közölte, amennyiben a bíróság úgy ítéli meg, a hozzászólások valóban sértették az emberi méltóságát, az ezért járó kártérítést annak a családnak kell megkapnia amelyben az a családanya halt meg, aki a baleset részese volt. Ezért Lázár János - mint mondta - a pénzt az ő gyermekeinek ajánlja föl.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2013-04-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite