2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
NagyvilágEmberiesség elleni bűncselekménnyel vádolják Nicolas Sarkozyt

Emberiesség elleni bűncselekménnyel vádolják Nicolas Sarkozyt


Emberiesség elleni bűncselekmények vádjával feljelentést kíván tenni két francia sztárügyvéd Nicolas Sarkozy francia elnök ellen, a líbiai bombázások miatt.

Nicolas Sarkozy


A francia elnököt Roland Dumas - volt szocialista külügyminiszter, az alkotmánytanács egykori elnöke - és Jacques Verges, a terrorista Carlos, a náci Klaus Barbie, a néhai Slobodan Milosevic szerb államfő és Tárik Azíz volt iraki miniszterelnök-helyettes korábbi védője jelentené fel.


líbiai igazságügyi minisztérium egyik képviselője az ügyvédek jelenlétében közölte: a két sztárügyvéd önként vállalta, hogy francia bíróságokon feljelentést tesz a "NATO-bombázások áldozatainak" hozzátartozói nevében Sarkozy ellen, miután Franciaország az egyik kezdeményezője volt a Líbiában elindított nemzetközi hadműveletnek.


"A két ügyvéd líbiai családok nevében tesz feljelentést a francia bíróságokon" - mondta Ibrahim Bukhzam. A mintegy 30 líbiai család meghatalmazást is aláírt a két francia védőnek.


Roland Dumas a sajtótájékoztatón elítélte a "durva agressziót egy szuverén országgal szemben" és jelezte: kész Moammer el-Kadhafi líbiai vezető védelmét ellátni, amennyiben eljárás indul ellene a hágai székhelyű Nemzetközi Törvényszéken.
Jacques Verges Tripoliban gyilkosoknak nevezte a NATO-országokat, és úgy vélte, hogy "a francia államot szélhámosok és gyilkosok vezetik". "Át fogjuk törni a hallgatás falát!" - tette hozzá.


Visszaérkezésük után azonnal megindítják a feljelentéshez szükséges eljárásokat - közölte a két ügyvéd.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-05-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite