2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
BulvárEmberölés gyanújával nyomoz a főügyészség Zámbó Jimmy halála ügyében

Emberölés gyanújával nyomoz a főügyészség Zámbó Jimmy halála ügyében


Hulé Éva panaszának helyt adva a Fővárosi Főügyészség emberölés gyanújával nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen Zámbó Jimmy énekes kilenc és fél éve történt halála ügyében - értesült a Népszabadság.

Hulé Éva


A Nol.hu cikke szerint a BRFK a közelmúltban elutasította Zámbó Jimmy 53 éves rajongójának feljelentését, aki saját kilenc évvel ez előtti vallomását hazugságnak minősítette és visszavonta, majd a rendőrségen azt állította: tudja, kinek a keze húzta meg a "király" halántékához szorított pisztoly ravaszát. A főkapitányság azzal indokolta a döntését, hogy Hulé Éva állításait nem támasztják alá a tragédiát követően elvégzett szakértői vizsgálatok, ráadásul ellentmondásban áll az akkor eljárás megállapításaival és saját korábbi vallomásával is.

Hulé Éva panasszal élt a feljelentés elutasítása ellen. A Fővárosi Főügyészség - mint azt Skoda Gabriella szóvivő a lapnak elmondta - helyt adott a panasznak, és emberölés gyanújával nyomozást rendelt el Zámbó Imre halála ügyében ismeretlen tettes ellen. A főügyészség álláspontja szerint a feljelentő által a nyomozóhatósággal közölt információk felvetik az emberölés gyanúját. Annak eldöntése viszont, hogy ténylegesen történt-e bűncselekmény (és ha igen, azt ki követte el) kétséget kizáróan büntetőeljárás keretében cáfolható vagy mondható ki.A lap emlékeztetett: Zámbó Imre 2001. január 2-án halt meg, miután engedéllyel tartott pisztolyával halálosan megsebesítette magát. A rendőrség akkor közigazgatási eljárás keretében azt állapította meg, hogy baleset történt. Jimmy előzőleg egy másik pisztollyal egy hangoskodó kakasra tüzelt. Felesége csendre intette, mondván: túl hangos a pisztoly. Ekkor elővette a másik, nagyobb erejű fegyverét, hogy megmutassa milyen is egy fegyver, "ha tényleg hangos".

 

Jimmy


Jimmy ekkor felesége felé fordította a fegyver csövét, majd amikor az asszony rákiáltott, hogy ne játsszon a fegyverrel, a fejéhez emelte. "Nincs megtöltve, értsd meg, nincs töltve", mondta, majd meghúzta a ravaszt. A fegyver elsült. A vizsgálat azzal a megállapítással zárult, hogy baleset történt: Jimmy nem vette észre a fegyver csövében lévő lőszert, amikor elsütötte a pisztolyt. Lőpornyomot ugyanis kizárólag Jimmy kezén találtak, a felesége és Hulé Éva kezén nem.

Hulé Éva azonban azt állítja nem Jimmy sütötte el a fegyvert. Miután a lakásban akkor csak Jimmy, a felesége és Hulé Éva tartózkodott, egyértelmű, hogy a "király" feleségét vádolta meg gyilkossággal. Hulé Éva azt mondta, korábban a család egyik barátjának kérésére vallott hamisan.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-09-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite