2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
ItthonEmberölés kísérlete miatt indul per egy anya ellen

Emberölés kísérlete miatt indul per egy anya ellen


Vádat emeltek egy tiszakécskei anya ellen, aki az ügyészség szerint bántalmazta pár hetes csecsemőjét, a gyermek több csontját is eltörte - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

baba01

Képünk illusztráció!


Gyugyi Csilla közölte: a tiszakécskei nőt különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja az ügyészség. A nő Tiszakécskén 2012 februárjában és márciusában egyedül nevelte második, csecsemő korú gyermekét, akivel rokonoknál, ismerősöknél vagy albérletben lakott. Mivel a gyermekét nem látta el kellőképpen és a védőnők számára elérhetetlen volt, a gyermek nevelőszülőnél való elhelyezéséről döntöttek. Átadáskor a csecsemő közvetlen életveszélyben volt: megállapították, hogy számos csonttörést és súlyos belső sérüléseket szenvedett, amelyek abból eredtek, hogy a vádlott bántalmazta a gyermekét.


Az egy hónapos gyermekét egyedül nevelő, 22 éves nő ellen a tiszakécskei önkormányzat gyámügyi ügyintézőjének a bejelentése alapján, életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A gyámügy intézkedése révén a gyermekorvos kórházba utalta a csecsemőt, s ott a vizsgálat során kiderült, hogy a gyermeknek súlyos koponya- és végtagsérülései, valamint életveszélyes belső szervi sérülései vannak. A tiszakécskei nőt akkor őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték. A főügyészség közleménye szerint a vádlott Bugacon nevelte első kisgyermekét, akivel szemben a szülői kötelességét súlyosan megszegte, a gyermek testi és lelki fejlődését veszélyeztetve, ezért a kisgyerek a nagyszülő gondozásába került.


A 2006-ban született gyermek bántalmazásának gyanúja miatt már folyt eljárás a nő ellen. A rendőrség 2006. december 8-án kiadott egy közleményt, amely szerint nyomozást rendelt el életveszélyt okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, mivel a mentők a kecskeméti kórház gyermekosztályára beszállítottak egy 1 hónapos bugaci fiú csecsemőt. Az MTI információi szerint az előzetes letartóztatásban lévő nő akkor még korábbi élettársával Bugacpusztaházán élt. A 2006-ban életveszélyes állapotba került gyereket az Amerikai úti idegsebészeten elvégzett műtéttel sikerült megmenteni. A rendőrség akkor ismeretlen elkövető ellen indított eljárást, de végül az nem hozott eredményt, a szülők tagadták, hogy bántották volna gyermeküket.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-03-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite