2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
ItthonEmberöléssel vádol egy 15 éves fiút a borsodi főügyészség

Emberöléssel vádol egy 15 éves fiút a borsodi főügyészség


Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat egy 15 éves fiú ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség - tájékoztatta Martossy György főügyészségi szóvivő szerdán az MTI-t.

birosagegy


Martossy György közölte: a vádlott állami gondozottként az alsózsolcai gyermekotthonban élt, ahonnan az elmúlt év februárjában megszökött és rokonaihoz utazott Gagybátorba. Ott fizetésért alkalmi munkát adott neki egy idős férfi.


A fiú 2013. február 8-án este a vád szerint azzal a szándékkal ment a férfi lakásába, hogy pénzt szerezzen tőle. A házból kilépő idős embert ököllel megütötte, majd az épületbe menekülő sértettet tovább bántalmazta, mintegy fél órán keresztül nagy erővel ütötte és rugdosta a földre került férfit, aki belehalt a bántalmazásba. A vádlott ezek után feltúrta a lakást értékek után kutatva, néhány használati tárgyat össze is készített egy szatyorba, azonban azt végül a helyszínen hagyta és csak két doboz cigarettát vitt el magával.


A vádlott beismerte a cselekmény elkövetését és előzetes letartóztatásban várja a tárgyalás kitűzését, a főügyészség fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés kiszabására tett indítványt. A fiúra a bűnössége megállapítása esetén legfeljebb 10 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki, mivel a cselekmény elkövetésekor a 16. életévét sem töltötte be.


Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-02-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite