2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedEmelkedés várható a tőzsdén

BÉT - Emelkedés várható a tőzsdén


Emelkedést várnak az elemzők a Budapesti Értéktőzsdén, a nemzetközi piacokon jó a hangulat, s az ázsiai fél-egy százalékos növekedés is erősíti a pozitív várakozásokat.

Tőzsde01

Rácz Balázs, az ERSTE Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, a nemzetközi határidős piacok pluszban vannak, az ázsiai piacok szépen teljesítenek, s nincs olyan negatív hír, ami gátolná az emelkedést. Hozzátette, a múlt heti spanyol bankmentés ma már nem befolyásolja hátrányosan kereskedést.

Tóth Gergely, a BUDA-CASH Brókerház elemzője kifejtette, Európa-szerte 0,3-0,8 százalék közötti pluszok várhatók nyitásban, mivel a spanyol aggodalmak nem gyakorolnak túlzottan negatív hatást a piacokra. A hangulat pozitív, bár túl sok jó hír nincs. Ebből az is következik, hogy gyorsan változhat a helyzet.

Az elemző szerint a BÉT is tarthatja az első órákban a trendet. A jegybank keddi, kamatdöntő ülésén Tóth Gergely szerint nem várható különösebb meglepetés, vagy nagy bejelentés.

A nemzetközi elemzők szerint a héten továbbra is a görög események befolyásolják a piacot: igaz, megoszlanak a vélemények, van olyan elemzőház, amelyik már tényként kezeli, hogy a görögök kilépnek az eurózónából, míg mások szerint erre csak minimális, 5 százaléknyi az esély.

A nemzetközi piacokon pozitív a hangulat, a befektetők nagy érdeklődéssel várják az amerikai lakásárak és a fogyasztói bizalom alakulásáról szóló adatokat abban bízva, hogy ezek a világ legnagyobb gazdaságának élénküléséről fognak számot adni.

Pénteken a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 85,95 pontos, 0,53 százalékos emelkedéssel, 16.413,44 ponton zárt.
A részvénypiac forgalma 7,9 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen zártak az előző napi záráshoz képest. A Mol árfolyama 195 forinttal, 1,25 százalékkal 15.410 forintra csökkent, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 108 forinttal, 3,17 százalékkal 3.520 forintra nőtt, forgalmuk 5,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 4 forinttal, 0,93 százalékkal 436 forintra erősödött, forgalma 1,2 milliárd forint volt. A Richter papírok árfolyama 250 forinttal, 0,70 százalékkal 35.300 forintra csökkent, a részvények forgalma 293,9 millió forintot ért el.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite