2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
ItthonEmelte az építményadó összegét a közgyűlés

Emelte az építményadó összegét a szekszárdi közgyűlés


Egyes ingatlantípusok esetében 40 százalékkal magasabb összegben határozta meg a június 1-én hatályba lépő építmény- és telekadót csütörtöki, rendkívüli ülésén a szekszárdi közgyűlés.

adó

Az áprilisban elfogadott rendelet "eltérő szöveggel történő hatályba léptetését" a fideszes többségű testület kilenc igen szavazattal, két nem szavazat ellenében, egy tartózkodás mellett támogatta.

Az új változat szerint többek között nő a lakóingatlanok után fizetendő építményadó összege, amelyet négyzetméterenként évi száz forint helyett 140 forintban állapít meg a rendelet.

Horváth István (Fidesz-KDNP) polgármester az ülésen azt mondta: a város idei költségvetésében 340 millió forintos költségvetési hiány van, ami az áfa emelkedéséből, a csökkenő állami normatívákból és a vállalkozók megszüntetett kommunális adójából adódik. Az ingatlanadóból 270-300 millió forintos bevételre számít az önkormányzat - tette hozzá.

A polgármester a vitában megjegyezte, hogy idén az év hátralévő 7 hónapjára eső adórészt kell megfizetniük a szekszárdiaknak.
Horváth István azt is bejelentette: decemberben arra tesz javaslatot, hogy 2013-ra lehetőleg csökkentsék az ingatlanadó mértékét Szekszárdon.

Az önkormányzat eredetileg a június 1-én hatályba lépő adó teljes évi összegének kivetésével számolt. Az MTI nem hivatalos információja szerint a Tolna megyei kormányhivatal a rendelet "visszamenőleges" alkalmazásáról több egyeztetést folytatott a megyeszékhely önkormányzatával.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-06-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite