2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeEnergetikai fejlesztések kezdődnek Nógrád megyében

Energetikai fejlesztések kezdődnek Nógrád megyében


Csaknem egymilliárd forintból hét településen kezdik meg önkormányzati intézmények energetikai korszerűsítését Nógrád megyében - jelentette be Balla Mihály fideszes országgyűlési képviselő, megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos szerdán sajtótájékoztatón Balassagyarmaton.

balla_mihaly


Balla Mihály elmondta: a múlt heti kormánydöntés értelmében a Környezet- és Energia Operatív Program (KEOP) keretében újíthatja fel önkormányzati intézményeit Balassagyarmat, Szécsény, Érsekvadkert, Nagyoroszi, Romhány, Szuha és Jobbágyi. Egy-egy településen 150 millió forintból végezhetik el a munkát - tette hozzá.


A miniszteri biztos, egyben a nyugat-nógrádi térség országgyűlési képviselője példaként említette, hogy Érsekvadkerten az idősek ellátásában részt vevő intézményekben kicserélik a nyílászárókat és hőszigetelő faburkolatokat építenek, Balassagyarmaton pedig oktatási, nevelési intézményekben történnek meg a korszerűsítések.


A felújítást követően az önkormányzatok alacsonyabb energiaköltséggel számolhatnak. Balla Mihály fontosnak nevezte, hogy Magyarország minél jobban ki tudja használni a 2007-2013-as időszak európai uniós forrásait. Elmondta, országosan december 31-ig kell elszámolni a KEOP-forrásokkal, ezért október végére a nógrádi településeknek is el kell végezniük a fejlesztéseket.


A következő napokban minden önkormányzat elkészíti a műszaki dokumentációt. Az érintett települések korábban adtak már be pályázatot energetikai korszerűsítésre, van köztük olyan, amelyik tartaléklistán szerepelt.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-07-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite