2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
ItthonErdei vadász és alkotótáborba várják a gyerekeket

Erdei vadász és alkotótáborba várják a gyerekeket

 

Erdei vadász és alkotótáborba várják a gyerekeket a Vadászati Kulturális Egyesület, Diana Vadászhölgy Klub Zala megyei Szervezete szervezésében Zalába.

erdeialkototabor


A tábor célja, hogy a gyerekekkel játékosan, gyakorlati tapasztalásokkal megismertessük a TERMÉSZET élő-és növényvilágát, annak védelmét, a vadászati kultúrát, betekintést nyerjenek a vadászatba, a vadgazdálkodásba, az erdőgazdálkodásba, és képzőművészünk segítségével átéljék az alkotás örömét.

erdeialkototabor1

Polster Gabriella természetfotós, a tábor vezetője elmondta, hosszú évek tapasztalata, hogy a gyerekek nagyon jól értik és érzik az erdő és a természet működését. Nyitottak az újra, a szépre és fogékonyak a helyes viselkedés, szabályok elsajdítására. Ezeket mind játékos formában tanítjuk nekik, hiszen a 6 nap során számtalan érdekes programot kínálunk nekik. A növényfaj, gyógynövény ismeret és gyűjtés, rovar, madár, állat megfigyelés, erdészeti és vadászati alapismeretek, esti vadles, vadászkürtölés, vadnyom olvasása és kiöntése gipsszel csöppet sem mindennapos egy 8-15 éves gyerek számára. Láthatnak vadászkutya és solymász bemutatót, de része a programnak a gombaismeret, íjászat, csúzlizás, sózó készítés, természetvédelmi ismeretek, vadászati kulturális ismeretek bemutatása is. A kézművesség, faszobrászat, táj- és vadfestészet, fotózás, állathangok utánzása, vetélkedők, vadétel főzés pedig a gyerekek kreativitását fejlesztik. Előadóink erdészek, hivatásos vadászok, a természet szépségeit megörökítő képzőművészeink.

erdeialkototabor2


Arra törekszünk, - hangsúlyozta, hogy a gyerekek a tábor végére egészséges, pontos és korszerű ismeretekkel felvértezve menjenek haza, védve és óvva az állatokat és a természetet egész évben.

 

2016-06-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite