2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeEredményes évet zárt a balassagyarmati Ipoly Cipőgyár Kft.

Eredményes évet zárt a balassagyarmati Ipoly Cipőgyár Kft.


A múlt évben 189 ezer pár lábbelit értékesített, és 1 milliárd 427 millió forintos árbevételt ért el az elítélteket foglalkoztató balassagyarmati Ipoly Cipőgyár Kft. A társaságnál átlagosan 401 fő dolgozott tavaly, azon belül a fogvatartottak létszáma 7,2 százalékkal magasabb volt, mint 2011-ben - tájékoztatta az MTI-t az ügyvezető igazgató szerdán.

cipo01

Nemszilaj Sándor elmondta: a lábbelik meghatározó részét, 187 ezer párat belföldön értékesítették, kétezret pedig német, svájci és szlovák piacon.

Néhányszázalékos árbevételarányos nyeresége lesz a társaságnak, ami stabilan pozitív eredményt jelent - tette hozzá.

A cipőgyár a térség jelentős munkaadója, tavaly átlagosan 401-en dolgoztak a cégnél. Közülük 163-an voltak munkaviszonyban, illetve a hivatásos állományban, és 238 fogvatartottat foglalkoztattak.

A kft. központi telephelye Balassagyarmaton van, foglalkoztatás szempontjából a céghez tartozik a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet is. Balassagyarmaton 194, Egerben 44 fogvatartott dolgozott, ami azt jelenti, hogy a két börtön elítéltállományának 76 százalékát tudják foglalkoztatni.

Az Ipoly Cipőgyár Kft. 340 millió forintos fejlesztést hajtott végre 2012-ben egy Magyarországon egyedülálló direktfröccsöntő gépsor üzembehelyezésével, ami lehetővé teszi a termékskála bővítését, így megfelelő minőségben tudják gyártani a szolgálati félcipőket a rendészeti szervek számára.

Mint Nemszilaj Sándor elmondta, erre a fejlesztésre 100 millió forintot nyertek a Gazdaságfejlesztési Operatív Programban (GOP), emellett TÁMOP pályázaton a személyi állomány képzésére 9 millió, a bérkompenzációs pályázaton 4 millió forintot nyert a gazdasági társaság, és jelenleg is folyamatban van egy innovációs célú GOP-pályázat.

Fontosnak nevezte az ügyvezető igazgató, hogy a vonatkozó BM- és kormányrendeleteknek köszönhetően nőtt a gyár értékesítése, a kft. már három lábon áll. Ebből az egyik a BM-szervek részére történő szállítás, a másik a közbeszerzési eljárások, így több tízezer lábbelit adtak el a MÁV-nak és a postának, a harmadik a szabadpiac, ahol 25-30 partnerrel állnak üzleti kapcsolatban.

A kft. fő termékei a munkavédelmi, biztonsági egyen- és formalábbelik, de év végén munkavédelmi kesztyűk és egyszerűbb bőrdíszműves termékek gyártását is megkezdték.

Ebben az évben is cél, hogy egymilliárd forint feletti árbevételt és pozitív eredményt érjen el a cég, szeretnék tovább növelni a fogvatartottak foglalkoztatását, keresik a kisegítő bérmunka-lehetőségeket is. Tárgyalnak a honvédséggel bakancsok gyártásáról, a belügyi szerveket, a MÁV-ot és a postát új modellekkel keresik meg, emellett betanított és szakmunkások képzését is tervezik 2013-ban - közölte Nemszilaj Sándor.

A büntetés-végrehajtási szervezethez 12, a fogvatartottak kötelező foglalkoztatására alapított gazdasági társaság tartozik. A száz százalékban állami tulajdonú cégek a tavalyinál négy százalékkal több, összesen 3600 fogvatartottat foglalkoztattak 2012-ben. A tevékenységükből származó összesített nettó árbevételük várhatóan meghaladja a 11 milliárd forintot, összesített eredményük ennek nyolc százaléka körül várható.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-02-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite