2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
SportÉrem eső a poznani kajak-kenu világbajnokságon

Érem eső a poznani kajak-kenu világbajnokságon

Folalth VivenA Szabó Gabriella, Csipes Tamara kajak kettes aranyérmes lett 1000 méteren .
A Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos kajak kettes ezüstérmes lett, Vajda Attila szintén ezüstérmes lett kenu egyesben 1000 méteren.
Kovács Katalin ugyancsak ezüstérmes lett kajak egyesben 1000 méteren.


A Szabó Gabriella, Csipes Tamara kajak kettes aranyérmes lett 1000 méteren


A kajakos Folláth Vivien révén aranyérmet nyert a magyar csapat 5000 m-en a poznani kajak-kenu világbajnokság szombati versenynapján. Ez a táv ezúttal debütál a síkvízi vb-n. A 28 éves szolnoki versenyző korábban, a maratoni távon már szerzett világbajnoki címet.
"Kemény volt, keményebb, mint egy maratoni verseny. Nagyon megzavart, hogy csúszott a rajt, éhes voltam, amikor elindult a verseny és tartottam tőle, hogy emiatt nem bírom majd végig. Akkor nyugodtan meg, amikor kialakult a vezető boly és én ott voltam köztük. Bevetettem minden trükköt, amit a maratoni versenyeken megtanultam, iramváltások, helyezkedés, lökdösődés, ezek sokat segítettek. Maratoni aranyérmem már volt, most van gyorsasági világbajnokságról, boldog vagyok és köszönöm edző-édesapámnak, hogy segített a felkészülésben" - nyilatkozta a friss világbajnok. (képünkön)
A szintén kajakos Gyökös Lajos kilencedik lett, míg a kenus Fürdök Gábor baleset miatt nem fejezte be versenyét a leghosszabb távon.

 
Forrás:
kajakkenusport.hu /MTI/ HÍR PORT24

2010-08-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite