2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonÉrettségi - Rendben befejeződtek a vizsgák

Érettségi - Rendben befejeződtek a vizsgák


Rendben lezárultak a május-júniusi érettségi vizsgák, amelyeken mintegy 141 ezren adtak számot tudásukról legalább egy tárgyból. A diákok, választásaik alapján, középszinten összességében 192 tárgyból, emelt szinten 57 tárgyból vizsgáztak. Az eredmények július 12-e körül várhatóak.

érettségi01


A kormany.hu oldalon közzétett tájékoztató szerint a kedden zárult tavaszi matúrán a vizsgázók együttesen 473 ezer 800 vizsgát tettek le, továbbá vizsgáikhoz 58 ezer 800, már előzőleg megszerzett vizsgaeredmény beszámítását kérték, így érettségi bizonyítványaikba, tanúsítványaikba mintegy 532 ezer 600 eredmény került.

Májusban, 16 napon át, 1343 vizsgahelyszínen zajlottak az írásbeli vizsgák; majd június 2-ától 8-áig 139 vizsgahelyszínen 2012 tantárgyi bizottság előtt volt emelt szintű szóbeli vizsga. Összesen az érettségik a középszintű szóbeli vizsgákkal június 14-étől 28-áig 1188 vizsgahelyszínen 3706 vizsgabizottság előtt zajlottak.

A vizsgabizottságok, az iskolák a következő napokban, héten még dolgoznak, illetve dolgozhatnak: számos helyen még véglegesíteniük kell a eredményeket, le kell zárniuk a dokumentumokat, el kell készíteniük a különböző összesítő kimutatásokat. Rögzíteniük kell továbbá az érettségi szoftverben az eredményeket, az érettségivel kapcsolatos adatokat, és meg kell küldeniük az eredményeket, a kiadott bizonyítványok, tanúsítványok, törzslapkivonatok adatait a központi érettségi nyilvántartásba. Erre - a vizsgabizottság munkájának lezárása után - öt munkanap áll rendelkezésükre. A fenti feladatok teljes befejezése július 5-ig várható. Mindemellett a következő héten tarthat még a jogorvoslatok elbírálása is.

Mint írták, ebben a vizsgaidőszakban az érettségizők a javítással kapcsolatban minden korábbi időszaknál kisebb arányban, együttesen a dolgozatok mindössze 9,04 százalékában tettek észrevételt. Az elmúlt évben ez az arány 11,45 százalék volt.
A vizsgázó, illetve a kiskorú vizsgázó szülője az érettségi vizsgabizottság döntése ellen - az eredményhirdető értekezletet követő három munkanapon belül, kizárólag jogszabálysértésre hivatkozással - törvényességi kérelmet nyújthat be az iskoláján keresztül a vizsgaszervező kormányhivatalnak (illetve a kormányhivatal által működtetett vizsgabizottság esetén az Oktatási Hivatalnak) címezve. A kérelmet három munkanapon belül elbírálják, a döntésről értesítik az iskola igazgatóját, aki arról haladéktalanul tájékoztatja a vizsgabizottság elnökét.

A közlés szerint - az elektronikus rögzítés eredményeként - várhatóan július 12-e körül már rendelkezésre állnak a vizsgák eredményeire vonatkozó legfontosabb adatok.


Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-06-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite