2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedErősödött a forint hétfőn délelőtt

Erősödött a forint hétfőn délelőtt

Erősödött kissé a forint a hétvége folyamán, az eurót röviddel hét óra után 313,31 forinton jegyezték a péntek délutáni 314,55 forinttal szemben.

euroegy

A svájci frank 253,85 forint a pénteki 255,06 forint után, a dollárt 235,33 forinton jegyzik hétfőn reggel 236,97 forint helyett, a japán jen 3,0569 forint 3,0526 forint után.

Az euró erősödött hétfő reggelre, a péntek délután jellemző 1,3230 dollár körüli jegyzés helyett árfolyama hét óra után 1,3300 közelében mozgott, miután az ázsiai kereskedés idején 1,3331 dolláros árfolyamot is érnitett.

Az euró hétfő reggeli, az ázsiai kereskedési szakaszban bekövetkezett erősödése az olasz La Stampa napilap jelentésének tudható be, amely szerint az IMF 400 és 600 milliárd euró közötti összegű hitelcsomagot állít össze, ami lehetővé tenné az olasz kormánynak, hogy a következő 12-18 hónap során végrehajtsa a költségvetési megszorításokat és a gazdasági növekedést erősítő gazdasági reformokat úgy, hogy közben ne kelljen elsősorban az államadósság refinanszírozásának problémájára összpontosítania figyelmét.

Az IMF az olasz lap beszámolóját az európai kereskedés kezdete előtt nem sokkal cáfolta.
Ugyanakkor a Welt am Sonntag című vasárnapi újság arról számolt be, hogy a német kancellár és a francia elnök az euró megmentése érdekében mielőbb egy új stabilitási paktumot kíván kötni azokkal az euróövezeti tagállamokkal, amelyek készek a szigorú takarékosságra, és nem hajlandóak tovább várni valamennyi uniós tagállam megegyezésére. A takarékossági intézkedésekre kész országok koalíciója, az "elitklub" tagjai között olyan megállapodás jönne létre, amely szigorú deficitkorlátokat irányozna elő, továbbá közvetett ellenőrzési jogokat biztosítana a nemzeti költségvetések felett.

 

Forrás : MTI / HÍR PORT 24

 

2011-11-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite