2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
KultúraÉrtékteremtésre kéri a műsorkészítőket Szalai Annamária

Értékteremtésre kéri a műsorkészítőket Szalai Annamária


Szalai AnnamáriaKözleményben kért mértékletességet és értékeket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke a kereskedelmi televízióktól.

A Mónika-show és a TV2-n futó versenytársa, a Joshi Bharat a nézők könnyedebb szórakoztatását tűzte ki célul. Könnyedség helyett azonban egyre agresszívabb epizódok kerültek ki az alkotók kezei közül. A feszített versengés a színvonal és az igényesség növelése helyett, erőszakos és több esetben megalázó jelenetek bemutatására sarkallta a csatornákat, így szándékozva áthódítani a közönséget. Az érdekes tanulságos élettörténetek mellett a délutáni műsorokban egyre gyakrabban figyelmen kívül hagyták azt a tényt, hogy ezeket az adásokat gyermekek is nézik.
Az utolsó két évben a folyamatos törvénysértések miatt folyamatosan özönlöttek a nézői panaszok az ORTT-hez, amely több célvizsgálatot indított, majd 2009 nyarán javasolta a két kereskedelmi adó képernyőjének 12-12 órás elsötétítését.
Végül a nagy mennyiségben felhalmozódó büntetések nyomására idén nyáron bejelentette a két csatorna, hogy megszüntetik a műsorokat.
Az ORTT célja, hogy a közkedveltségnek örvendő műfajok, mint a beszélgető show-k visszanyerjék az eredeti, színvonalas szórakoztatást ígérő arculatukat, és valamennyi pihenésre vágyó család számára kikapcsolódást nyújtsanak.
Remélem, hogy a jövőben a műsorkészítők igényesebbek lesznek magukkal szemben, és bíznak önmagukban annyira, hogy mindinkább teremtő tehetségükre építsenek műsorai elkészítésekor- olvasható a közleményben.


Forrás:OS/HÍR PORT24

2010-08-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite