2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
ItthonÉrtetlenül áll a KDNP Gyurcsánynak az erkölcstan bevezetését érő kifogása előtt

Értetlenül áll a KDNP Gyurcsánynak az erkölcstan bevezetését érő kifogása előtt


Értetlenül áll a KDNP Gyurcsány Ferenc kifogásai előtt, amelyeket az erkölcstan bevezetésével és egyes iskolák egyházi kézbe kerülésével kapcsolatban fogalmazott meg a volt miniszterelnök.

KGNP logo

A kisebbik kormánypárt ezt azután közölte az MTI-vel, hogy a volt kormányfő, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pártja "alternatív tanévnyitóján" - az azeri baltás gyilkos kiadatására utalva - vasárnap azt mondta: "az a kormány, amely harminc ezüstért engedi eladni az ország tisztességét, amely gyilkost enged ki megérdemelt börtönbüntetéséből, ne vezessen be erkölcstant" az iskolákban. Kifogásolta azt is, hogy az elmúlt hónapokban sok iskola egyházi fenntartásba került.

A KDNP közleményében erre reagálva azt írta: "a miniszterelnökként megbukott, most újabb politikai formációval próbálkozó" Gyurcsány Ferenc jobban tenné, ha "alternatív tanévnyitó" helyett inkább olyan kérdésekre próbálna választ találni, hogy miért nem leli hosszú hónapok óta szakdolgozatát.

A kereszténydemokraták szerint "a most vehemensen szónokoló" Gyurcsány Ferencnek inkább arról az időszakról kellene számot adnia, amikor ő és "megpuccsolt elődje", Medgyessy Péter idejében több mint tízezer pedagógust bocsátottak el, az oktatási költségvetésből megközelítőleg százmilliárd forintot vontak el, valamint fedezet nélküli közalkalmazotti béremelést hajtottak végre, amelynek következtében megindult az önkormányzatok eladósodása.

"Mindezen bűnök - kiegészülve a kisiskolák tömeges bezárásával - nem adnak alapot a volt miniszterelnöknek arra, hogy akár a napi politikai haszonszerzés céljából támadja az új oktatási rendszert" - közölték.

A továbbtanulni vágyó tehetséges fiatalok mindegyike előtt szabad az út, hogy "magasabb szintű és a kor kihívásainak megfelelő tudást" szerezzen a felsőoktatásban: a kormányzat ezért indította el például a Diákhitel II.-programot, valamint azt a kezdeményezést, amely szerint azoknak, akik diplomaszerzés után az államigazgatásban helyezkednek el, és sikeres versenyvizsgát tesznek, az állam visszatéríti a tandíját - olvasható a KDNP közleményében, amely azt kiemeli: a rendszer racionalizálása elkerülhetetlen volt, a felsőoktatás kapacitásainak ésszerűsítése pedig a munkaerőpiac kívánalmaival, az Európai Unió irányelveivel és a felvételiző korosztályok demográfiai mutatóival van összhangban.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-09-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite