2020. május 27., szerda - Hella
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeEsélyegyenlőség és integráció Palócföldön

Esélyegyenlőség és integráció Palócföldön


Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata fontos feladatának tekinti a fogyatékkal élők társadalomba történő beilleszkedésének lehetőségét, a velük való együttműködést. E törekvéshez kapcsolódva az önkormányzat kinyilvánította együttműködési szándékát a Mozgáskorlátozottak és Egymást Segítők Egyesületének „Esélyegyenlőség és integráció Palócföldön" elnevezésű pályázatának megvalósításában.

Salgótarján

A pályázat célja az önkormányzati és a civil szféra összehangolása, együttműködése a mindennapi hivatalos ügyek intézése terén, a hivatali élet mindennapjainak jobb megismerése, fórumokon, workshopokon, önkéntes munkán keresztül. A személyes kapcsolatok kialakításának az elősegítése, az önkormányzati szakemberek és ügyintézők és a fogyatékkal élők között, integrált szabadidős programok megvalósításával, amelyek elmélyítik és hosszú távon is biztosítják az empatikusabb együttműködést a hivatali ügyek intézésében.

A program a fogyatékkal élő személyek és családjaik életminőségének a javítására is szolgál, egyben támogatja e személyek társadalom életébe való aktív részvételének az elősegítését. Az együttműködés keretében az önkormányzat partnerként koordinációs feladatokat lát el, segítve a kapcsolattartást a pályázatban résztvevő civil szervezetek és az önkormányzat között.

A projekt megvalósítása 2015. szeptember 1-jétől 2016. június 30-ig tart.

 

Forrás: Salgotarjan.hu/NOGRAD24

 

2015-07-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite