2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
ItthonEsőre ború: cudar idő lesz a héten

Esőre ború: cudar idő lesz a héten

Nyugat felől egy hullámzó frontálzóna érte el a Kárpát-medencét, amely a következő 36 óra folyamán az északi és középső tájak kivételével sokfelé okoz kiadósabb csapadékot. Mögötte ismét hidegebb levegő áramlik, ezért több fokkal visszaesik a hőmérséklet.

rosszido

Várható időjárás az ország területére csütörtök estig:

Egyre többfelé megvastagszik a felhőzet, ma inkább csak a keleti tájakon lehet még helyenként kevés napsütés. Kezdetben továbbra is főként nyugaton, majd másutt is várható eső, zápor. Területi átlagban nagyobb mennyiségű csapadékra a Dunántúl nyugati, délnyugati vidékein, illetve estétől a Dél-Alföldön, valamint a Tiszántúlon lehet számítani. Az északnyugati szelet a Dunántúlon és a középső országrészben erős széllökések kísérik, a Balaton környékén délelőtt még egy-egy viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8, 13, a Tiszántúlon helyenként 14, 15 fok körül valószínű. Késő estére 5, 10 fok közé hűl a levegő.

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig:

Pénteken egyre nagyobb területen szakadozik, csökken a felhőzet, fokozatosan megszűnik a csapadék. Szombaton nyugaton, vasárnaptól keleten várható a több napsütés. Számottevő csapadékra ekkor már nincs kilátás, de helyenként kisebb eső, zápor kialakulhat.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább 5 mm) az ország területének 20 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0, +7 fok között alakul, kivéve szombaton, amikor -2, +4 fok valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet az időszak elején 9, 13, második felében 10, 17 fok között várható.

Orvosmeteorológiai jelentés:

Hidegfronti hatás miatt fejfájás, szédülés jelentkezhet. Ingadozhat a vérnyomás, nőhet a reflexidő.

 

Forrás : omsz.hu / HÍR PORT 24

 

2011-10-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite