2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÉteldobozt helyeztek ki Salgótarjánban az Acélgyári templomnál

Ételdobozt helyeztek ki Salgótarjánban az Acélgyári templomnál


Az országban hetedikként Salgótarjánban helyeztek ki Zöld Dobozt a rászorulók élelemmel történő megsegítésére.

zolddoboz


A pénteki, Acélgyári templom területén elhelyezett „ENNI ADOK-ENNI KAPOK" feliratú Zöld doboz ötlete állampolgári kezdeményezésre valósult meg. Argyellán Zsuzsanna, az egyik ötletgazda - ahogy fogalmazott - „tavaly télen belefutott egy olyan emberi tragédiába, mely rávilágított arra, hogy egyes emberek milyen szegénységben és nélkülözésben élnek."


Két lelkes civil aktivista társával - Deák Gyöngyivel és Bucsekné Kun Zsuzsannával - a legnagyobb közösségi portálon vették fel a kapcsolatot az ország más településein már korábban kihelyezett zöld dobozok „gazdáival", majd a megismert tapasztalatok alapján úgy határoztak, hogy megvalósítják az ötletet a városban. Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata is felkarolta az ügyet, a közmunkásokat foglalkoztató szervezet elkészítette az ételadomány gyűjtésére alkalmas dobozt, és a helyi plébános, Varga András atyának e nemes célt támogató és egyetértő hozzájárulásával az Acélgyári templomhoz tartozó szabadtéri területen április 17-én elhelyezték a Zöld Dobozt.

zolddoboz1


Miközben a pénteki eseményen a helyszínre érkező városlakók adományaiból - friss, szeletelt kenyérrel, zöldségekkel, édességgel, konzervekkel és más apró élelmiszerekkel - teljesen feltöltődött a doboz, a három ötletgazda köszönetet mondott az ügyet támogató önkormányzatnak és közfoglalkoztató cégének, az egyháznak, és a sok-sok önkéntes támogatónak, akik az előkészítés munkájában részt vettek.


Az adománydobozban a lakosság az éhes, rászoruló embereknek helyezhet el élelmiszereket. Maga a doboz egy egyszerű, szabadon nyitható szekrényke, mely tökéletesen megfelel funkciójának. Argyellán Zsuzsanna és „csapata" újabb két doboz elhelyezését készíti elő, melyeket mielőbb szeretnének a rászorulók részére kihelyezni Salgótarján más városrészeiben.

 

Forrás: Salgótarján/NÓGRÁD24

2015-04-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite