2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonÉtelt oszt tíz településen az evangélikus egyház

Ételt oszt tíz településen az evangélikus egyház


Ételt oszt a Magyarországi Evangélikus Egyház szombaton, az ország tíz településén; Budapesten, Békéscsabán, Celldömölkön, Dombóvárott, Győrött, Miskolcon, Nyíregyházán, Szarvason, Örménykúton és Tótkomlóson várják a rászorulókat.

etelosztas

Képünk illusztráció!


Az evangélikusok az idei egyszázalékos adófelajánlási kampány részeként rendezik az ételosztást, hogy felhívják a figyelmet az adományozás fontosságára - közölte Laborczi Géza, a felekezet nyíregyházi lelkész-igazgatója kedden sajtótájékoztatón a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen.


A tájékoztatás szerint Budapesten a Deák téren tartós élelmiszereket adnak családoknak, míg a Karácsony Sándor utcában egyetemisták segítségével osztanak ételt.


Két helyen, Celldömölk és Nyíregyháza körzetében is lesz adományosztás, a dunántúli város térségében Bánhalma, Izsákfa, Duka, Kispirit, Nagypirit, Boba, Nemeskocs és Kissólyom, míg Nyíregyháza határában a bokortanyák lakói részesülnek az ételekből.


Az összesen mintegy tízezer adag étel kiosztásában az egyház helyi vezetői, önkéntesei, szeretetszolgálatának munkatársai és az adományozók vesznek majd részt április 27-én.


Nyíregyházán, az Oltalom Szeretetszolgálat hajléktalanellátó nappali centrumában, valamint a felekezet közösségi házában várják a rászorulókat, 12.30 órától. Kapnak az ételből a helyi Joób Olivér Szeretetintézmény ellátottjai is.


Laborczi Géza kiemelte, hogy a nyírségi nagyvárosban szintén önkéntesek, a helyi Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium diákjai és az Evangélikus Roma Szakkollégium hallgatói segítik az ottani 800 adag étel kiosztását.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-04-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite