2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonÉtkezési célra alkalmatlan, külföldi tojásokat vontak ki a forgalomból

Étkezési célra alkalmatlan, külföldi tojásokat vontak ki a forgalomból Kecskeméten


Külföldi eredetű, étkezési célra alkalmatlan tojásokat vont ki a forgalomból a napokban a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala Kecskeméten - tudatta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kedden az MTI-vel.

tojasAz élelmiszerbiztonsági ellenőrök a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatása alapján november elején, a szállítmány célállomásán tartott hatósági ellenőrzéskor bukkantak a 136 080 darab - mintegy 7,3 tonna - tojásra.


Az Euroovo Kft. kecskeméti raktárában tartott ellenőrzéskor kiderült: az ott tárolt tojás nyomon követhetősége nem biztosított, ráadásul a több mint 10 napos áru már Magyarországra szállításakor alkalmatlan volt étkezési tojásként való csomagolásra.


A tojótelepi regisztrációs szám lengyel eredetet mutatott, azonban ilyen jelzés a kísérő iratokon nem szerepelt. A helyszíni vizsgálatból az is kiderült, hogy a cég elmulasztotta az első betárolási hely, valamint a külföldről behozott tojás bejelentését, így az importra vonatkozó kötelezettségét nem teljesítette.


Az élelmiszerbiztonsági hatóság elrendelte a tojás forgalomból való kivonását, így ezek a termékek már nem kerülhetnek kereskedelmi forgalomba. A szállítmányt az ATEV Fehérjefeldolgozó Zrt. ártalmatlanítja, vagy az illetékes hatóság felügyelete mellett ipari - azaz nem étkezési, vagy takarmányozási - célra dolgozzák fel - hangsúlyozza a közlemény.


Az érintett vállalkozás élelmiszerlánc-felügyeleti bírságra is számíthat, melynek pontos összegét később állapítják meg - olvasható a VM tájékoztatójában.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-11-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite