2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
SportEURO-2012 - Lengyel futballhuligánok orosz szurkolókat támadtak meg

EURO-2012 - Lengyel futballhuligánok orosz szurkolókat támadtak meg


Lengyel futballhuligánok kedden Varsóban orosz szurkolókra támadtak rá, akik a Lengyelország-Oroszország Európa-bajnoki futballmérkőzésre tartottak.

Ököl


A varsói Nemzeti Stadionba meghirdetett csoportmérkőzésre vonuló mintegy ötezer orosz szurkolót több száz fős lengyel drukkercsoport fogadta. Az orosz szurkolók jelszavaira és dalaira lengyelekkel reagáltak, oroszellenes jelszavakat kiabáltak, majd rárontottak az oroszokra, akik keményen visszavágtak. Több tucat ember rugdosta, ütlegelte egymást. Sokan álarcot viseltek, és köveket, petárdákat dobáltak, a rendőrség vízágyú és könnygáz bevetésével volt kénytelen csillapítani a felhergelt tömeget. Több személyt előállítottak.


A lengyel és külföldi hírügynökségek tudósítói több sérültet láttak, akiket a helyszínen láttak el. Az orosz drukkerek zöme azonban kimaradt az összecsapásból, és rendőrségi kísérettel vonult át az arénához vezető hídon. A menet résztvevői úgy nyilatkoztak a lengyel sajtónak, hogy békés, politikamentes eseményen vesznek részt, és elítélték a provokátorokat.

ezo_banner

HIRDETÉS


Az orosz szurkolók a tervezett felvonulásról előre értesítették a fővárosi hatóságokat, így a rendőrség felkészülhetett a rend biztosítására. A lengyel közvéleményt hetek óta foglalkoztatta a téma, mert a keddi meccsnek politikai aktualitása is van: a mérkőzést az orosz nemzeti ünnep napján tartják meg. A felhevült kedélyeket az orosz válogatott több lengyelbarát fellépése is csillapította.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-06-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite