2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeEurópai parlamenti képviselő tartott fogadónapot a városházán

Európai parlamenti képviselő tartott fogadónapot a városházán


Dóra Ottó polgármester meghívására március 6-án Salgótarjánba látogatott dr. Ujhelyi István, az MSZP alelnöke, a párt európai parlamenti (EP) képviselője.

doraujhelyi

A Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége Európai Parlamenti Képviselőcsoportjának tagja a város központjában Dóra Ottó társaságában a nemzetközi nőnap alkalmából egy-egy szál virággal köszöntötte a járókelő hölgyeket, majd a városházán folytatta programját.

Dr. Ujhelyi István fogadónapja keretében válaszolt az érdeklődő városlakók és a sajtó jelenlévő képviselőinek kérdéseire. A politikus elöljáróban hangsúlyozta: EP-képviselőként fontos feladatának tekinti, hogy folyamatosan találkozzon a magyarországi választókkal, meghallgassa az Unióval és az ország helyzetével kapcsolatos véleményeiket és észrevételeiket. Ezért döntött úgy, hogy fogadónapokat tart: ennek megfelelően járja az országot heti rendszerességgel, s ennek a sorozatnak volt része salgótarjáni fogadóórája is.

Kérdésre válaszolva a politikus kifejtette: mindig szívesen jött és jön Salgótarjánba, mint ahogyan tette azt az EP- és az önkormányzati választás kampányában is. Hozzáfűzte: ígéreteinek megfelelően a nap 24 órájában a választók rendelkezésére áll, és igyekszik mindenben segíteni a hozzá fordulókat. Dr. Ujhelyi István elmondta, hogy Salgótarján önkormányzatának szakembereivel és Dóra Ottó polgármesterrel több megbeszélésre és egyeztetésre került sor a közelmúltban az interneten és a képviselő brüsszeli irodájának munkatársain keresztül. Ujhelyi hangsúlyozta: minden magyarországi településhez hasonlóan ő a salgótarjániak érdekeit is képviseli az Európai Unióban, és ezért lehetőségeihez képest minden ügyben igyekszik segíteni a városnak.

- Az előző uniós költségvetési ciklusban, a 2007-2013 közötti időszakra a szocialista kormány 25,4 milliárd euró támogatást lobbizott ki az EU-nál. Ez az összeg most csökkent, 2014-2020 között a jelenlegi kabinetnek kevesebbet, 20,7 milliárd eurót sikerült „kiharcolnia" - említette a politikus. - Ezeket az összeget fejlesztésekre kell fordítani, és remélem, hogy az Orbán-kormány a rendelkezésére álló pénzeket az elkövetkező években nem pártpolitikai alapon, hanem az egyes települések, térségek rászorultsága alapján ítéli oda. Ennek alapján remélni lehet, hogy az elkövetkező években az EU-pénzeiből újabb sok-sok milliárd forint jut további salgótarjáni fejlesztésekre.

A városházi programot követően dr. Ujhelyi István - mint érkezésekor, stílszerűen - nőnapi köszöntéssel zárta salgótarjáni programját: a politikus a Palóc Nők a Holnapért Egyesület nőnapi ünnepségét tisztelte meg jelenlétével.

Forrás: Salgotarjan.hu/ Nógrád24

 

 

2015-03-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite